Gdzie dostane nowy czujnik w kolorze auta? Tylko ASO? Na allegro nie widzę w swoim kolorze.
Orientuje się ktoś w kosztach czujnika+malowanie w ASO? Czy lepiej kupić czujnik i samemu(?) jakoś pomalować?
Gdzie dostane nowy czujnik w kolorze auta? Tylko ASO? Na allegro nie widzę w swoim kolorze.
Orientuje się ktoś w kosztach czujnika+malowanie w ASO? Czy lepiej kupić czujnik i samemu(?) jakoś pomalować?
Lepiej samemu, w ASO liczą czujnik jako malowanie jednego elementu, czyli około 250-300zł... Przechodziłem to.
LOL dzięki za info![]()
Kup na allegro. Będzie najtaniej
Będę przechodził to samoprawdopodobnie padł mi jakiś czujnik i przez to cały system nie działa. Jutro jadę do gościa, która ma mi to ogarnąć. Z tego co patrzyłem na allegro to nie jest łatwo zakupić już pomalowany zdemontowany z auta w naszym kolorze. Ja osobiście myślałem nad zakupem jakiegoś nowego i samemu go pomalować sprayem.
Sprawdź sobie Kolego przewody pod tylnym zderzakiem przy kostce. Któryś pewnie ma przerwę bo przerdzewiał. Kostka niestety jest dostępna bez rozbierania czegokolwiek a co za tym idzie wystawiona na warunki atmosferyczne. Także sprawdziłbym raczej to w pierwszej kolejności. Czujniki tak same z siebie niezbyt często padają. Pozdrawiam
Jutro oddaję to do jakiegoś elektryka. Dzięki, na pewno zwrócę mu na to uwagę. Wstępnie stwierdził, że to pewnie padł jakiś czujnik ale to taka diagnoza na telefon więc żadna. Sygnał uruchomienia funkcji parktronic mam ale nic więcej. Ma mi zainstalować kamerkę cofania więc może też coś poradzi z czujnikami. Powiedział, że podłączy pod kompa i będzie wiedział. Z tego co czytałem nie ma modułu do diagnozy czujników seryjnych, ale może coś podpowie
.
Po podłączeniu do komputera, komputer wskaże który czujnik jest niesprawny.
Rozumiemw takim razie jutro się wszystkiego dowiem
![]()
W którym miejs u szukać tej kostki pod zderzakiem?
Mnie też od niedawna nie działa ani przód, ani tył...
Ktoś też kiedyś pisał, że przyczyną może być niesprawny beeper znajdujący sie pod kierownicą po lewej stronie.
Pozdrawiam.
-Rafał