-
O ciekawy dla mnien też temat. Ja odczuwam jak jadę też takie buczenie jakby się łożysko zacierało. Sprawdziłem i łożyska kół nie maja luzów. Teraz jednak obstawiam na łożysko podpory półosi ??? Albo jskoro tak tez piszesz, to na któryś przegub chociaż nie ma wyraźnego chrobotania. Jest ten dźwięk wnerwiający bo to takie byczenie w kabinie słychać.
Dziwne, że to też u mnie silnik 2.4JTDm
-
A masz manual czy automat? i u ciebie to tarcie slychac jak przyspieszasz mocno? w miejscu jak gazuje to nic nie czuje..musi byc jazda z obciazeniem.Tez sprawdzilem lozyska wszystkich kol i sa idealne. A nie czujesz trzesienia na kierownicy jak jedziesz 120/130 ? No wlasnie ja bym stawial na cos z napedem..ale kurde dzwiek jest taki ze sie roznosi i nie czuc dokladnie gdzie.Chociaz mam wrazenie,ze bardziej od strony kierowcy go slychac. Jak bede mial czas to rozbiore przegub wew bo moze smaru nie ma albo krzyzak sie zaciera. Jeszcze zauwazylem,ze jak daje mu w kite i potem jade z rowna predkoscia to slychac takie pulsacyjne 'luu,luu,luu" kurde normalnie jak w "jaka to melodia" ;)
-
a masz Q4 ?
kiedyś natknąłem się na taki temat http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._2_4_jtdm.html
u mnie też coś buczy, najpierw będę robił dyfer, ale znając moje szczęście będzie skrzynia do zrobienia, ale w 2.4 jakaś lepsza siedzi więc sam nie wiem
-
Nie nie mam q4 ale mam q-tronic.Dziala swietnie wiec ja wykluczam narazie.Moze za tydzien znajde czas i zobacze jak tam przegub wew.
-
Hej czy moze mi ktos powiedziec czy u was glosno cyka pompa vacum? bo u mnie jak zdejme oslone to dosc glosno cyka.Pompa zasysa itp ale jak tak glosno cyka to moze trzeba wymienic? Zamawiam czesci z Pl to i to bym kupil...
Aha i czytalem,ze jak sie za mocno dokreci wtryski to nawet nowe moga lac? to prawda,ze za mocne dokrecenie ma wplyw na prace i korekty?
-
Witam, ja u siebie mam podobnie z buczeniem podczas jazdy, tzn już od 20km/h słychać, ale jak by z tyłu auta.
Jak samochód załadowany (kombi) to jest gorzej.
Łożyska sprawdzane, hamulce i opony no i jest ok.
Więc cóż to sprawia taki wku....cy dzwięk ??
-
U mnie buczy jak przyspieszam..kurde nie mam czasu na rozpracowanie tego bo pracuje 6dni w tyg a teraz jeszcze wysylam wtryski do Pl na sprawdzenie i ew.regeneracje. Potem pojade tu w Holandi do jakiegos serwisu alfy i moze oni mi pomoga lub do tego czasu samo wyjdzie bo jak narazie to nie wiem..wymienilem ostatnio sprzegielko alternatora i paski wieloklinowe i po tym w sumie powoli sie zaczelo. Musze zdjac paski i zobaczyc wszystkie kola itp..
-
Wymieniłeś już zbiornik w ukł. wspomagania?
-
Jak ktoś nosi się z zamiarem zakupu zbiorniczka do 1.9 to mi leży nowy niepotrzebny. Chętnie odsprzedam.
wysłane z mojego samsung cośtam ileśtam
-
Za tydzien dopiero wysylam wtryski do Pl i od razu zamawiam inne czesci,ktore beda spakowane i wyslane jedna paczka do Nl wiec jeszcze musze minimum 2tyg czekac.. na pewno napisze czy problem nadal wystepuje po zamontowaniu zbiorniczka.A jak to jest w koncu z tym momentem dokrecania wtryskow?to az tak wazne? chce wiedziec bo jak tak to kupuje klucz..