chodzi o tą kostke która jest zaraz przy wiatraczku, sprawdź styki i czy gdzieś nie ma kabelka przerwanego
Printable View
chodzi o tą kostke która jest zaraz przy wiatraczku, sprawdź styki i czy gdzieś nie ma kabelka przerwanego
Przyczyna znaleziona. Powodem była przerwa w obwodzie.
Zamykam temat
To jeszcze kolego doprecyzuj pojęcie "przerwa w obwodzie". Był to jakiś zabrudzony styk na kostce czy moze przerwany kabel. A nóż widelec okaże się to jakimś newralgicznym i typowym miejscem.
To ja coś dopowiem w temacie. Przed wczoraj dopadło mnie coś podobnego - po włączeniu nawiewu działał kilka-kilkanaście sekund po czym wywalał błąd i przestawał dmuchać. Nauczony doświadczeniem (już raz tak miałem) sprawdziłem dzisiaj bezpieczniki na podszybiu - oczywiście ten od dmuchawy (30A) nadpalony... bezpiecznik był cały, tylko plastik się stopił i rozlał na gniazdo bezpiecznika. Przejście prądu było znikome. Na razie wyczyściłem i dałem nowy bezpiecznik, ale czeka mnie zakup nowego gniazda...
Przyczyną jest grzanie na przejściu gniazdo-bezpiecznik przy max obrotach wentylatora. Ostatnio dzieci mnie zagadały, klima była na FULL, poszła na maxa i zanim zmniejszyłem nawiew, już się stopiło...