Było no forum info że takie myszkowanie może być spowodowane skrzywionymi śrubami długimi na wahaczach z tyłu. Może warto spróbować wymienić. Śruby te są często zapieczone i wyciągane są na różne sposoby.
Printable View
Było no forum info że takie myszkowanie może być spowodowane skrzywionymi śrubami długimi na wahaczach z tyłu. Może warto spróbować wymienić. Śruby te są często zapieczone i wyciągane są na różne sposoby.
Myślę że z tymi śrubami mocującymi wahacze to dobry pomysł... mogą być krzywe i w zależności jak się odwrócą to alfa zaczyna prowadzić się kiepsko...
Ja bym zaczal od tego tylu. Sam tak kiedys mialem po wymianie sruby na wahaczu ze.mi auto uciekalo z jezdni. Jenda rzecz poprawiona i znowu jest igla. Powodzenia.
Dzięki wszystkim za sugestie! Ogolnie zaczne od srub, o ktorych piszecie, bo bedzie to najnizszy koszt w razie co, a pozniej ewentualnie przejde do ustawienia pelnej geometrii zaczynajac od tylu auta. Dam znac co z tego wyniklo, ale dopiero za jakis czas jak bede mial czym rzucic za robote $
Czy gdzies w Kaliszu/Ostrowie Wlkp. macie sprawdzony warsztat?
Te śruby nie będą takie tanie. Dzwoń do tanifiat z alle na pewno ma dostępne.
Śruby się wymienia jak są krzywe - koszt 45 zł / szt.
Podnieś tył na lewarku i sprawdzaj czy jest luz na kole.
dokładnie , najpierw sprawdzić czy są luzy na wahaczach , stabilizatorze , jeśli jest ciasno to OK , następnie ustawienie zbieżności od nowa - czyli najpierw ustawia się tył na śrubach mimośrodowych , potem dopiero przód (jeśli mechanik zaczyna ustawiać alfę 156 od przodu to zmienić mechanika , bo to oznacza że nie ma pojęcia o robocie ) , a na koncu jeśli się nie da ustawić tyłu to szukać krzywych śrub
Dodano po 3 minutes:
zaczniesz od dupy strony i być może kupisz niepotrzebnie śruby , zrób najpierw jak kolega jaboleq i ja radzimy , czyli luzy i jechać na zbieżność
W temacie mojego auta znajdziesz filmik z luzem tylnego koła :)
Zadymił diesel!
Macie racje, Panowie. Sprawdze czy sa luzy i bede myslec dalej :)