Zwykły zestaw z Yato za np 20 zł ma dziurki w każdym kluczu. Poza tym to są torxy (wersja secure) a nie imbusy.
Swoją drogą przepływkę do 2.0 TS'a można spokojnie na wielu złomach znaleźć i sprawdzić po założeniu, które trwa 10 minut.
Printable View
Wiem że to są torxy. A czy przypadkiem zwykły torx nie jest na 6 a te secure na 5 wypustow.
To i to ma mieć 6 wypustów.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=148409&stc=1
5 mają :) Może są takie 6 ale ja zwykle 5 spotykałem :)
Ogólnie przepływomierz do poprawienia. Ciekawe co autor przeróbki miał na myśli
W naszym kraju funkcjonuje spolszczona wersja niemieckiego słowa Inbus, będącego bodajże jakimś skrótem i brzmi ona właśnie imbus (akurat na studiach miałem zajęcia z języka technicznego i pamiętam ten przypadek).
5 wypustów mają tylko niektóre sygnowane imbusy. Normalizowany imbus ma 6 wypustów.
Inna sprawa, ze skoro je ktoś wykręcił, to mógł spokojnie zamienić zwykłymi wkrętami a nie robić taką rzeźbę:)
Dodano po 3 minutes:
EPER Wam tutaj nic wiele nie powie. On podaje numer fabryczny AR/Fiata/Lancii a nie numer wkładki Boscha (numer na obudowie/rurze często jest inny niż wkładki). Na forum jest wszystko w tym temacie, łącznie z listą innych marek, które miały identyczne wkłady. Np do 1,4 TS'a pasowała przepływka z corsy 1.0 Ecotec:) Jak kolega chce to mój znajomy ma co najmniej 3 sztuki od 2,0 TS'a ale osobiście wolał bym na jego miejscu poszukać w pobliżu, żeby sprawdzić poprawność parametrów.