te rezystor jest przykrecony na 2 wkrety i jak odkrecisz to bedzie widac okiem nawet czy dobry bo dobry taką zieloną ceramiką oblany,ja np.tak dojechany miałem ze zero ceramiki same druciki:)taka banka ten rezystor
Printable View
te rezystor jest przykrecony na 2 wkrety i jak odkrecisz to bedzie widac okiem nawet czy dobry bo dobry taką zieloną ceramiką oblany,ja np.tak dojechany miałem ze zero ceramiki same druciki:)taka banka ten rezystor
czyli oba biegi wentylatora masz
błąd po odpięciu czujnika to std - kontrolka znika po wpięciu ( przynajmniej w 156 tak miałem )
Błąd wykasowałem po podpięciu do laptopa,po powrocie ze szkoły zostawiałem auta na chodzie tak na 15-20 minut i temperatura wg.wskazań wskaźnika z auta nie przekracza 90 stopni.Wykręciłem rezystor,ta powłoka ceramiczna ma minimalne pęknięcie w jednym miejscu.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=151744&stc=1
A może układ chłodzenia się zapowietrzył? A ty już pół auta rozkopujesz...
Podepnę się pod temat. Do pracy mam jakieś 15km z tego połowa pod górki druga z... i jak puszczę belle na biegu bez gazu z górki to temp silnika mi spada o jakieś 10-20 st według wskazówki. Termostat miałem wymieniany w zeszłym roku. Również gdy auto stoi przy włączonym ogrzewaniu temp silnika spada mimo, że nawiew jest ustawiony prawie na min.
Znów termostat do wymiany?
n.lukasz a jakiej firmy założyłeś termostat? Ja polecam naprawę termostatu w rurę z Clio, sam sprawdziłem ten patent, działa bardzo dobrze przy obecnych temperaturach co by się nie działo jest 90 stopni i koniec. Myślę,że u Ciebie padł znów termostat przy takich objawach.
do n.lukasz:
Termostat do wymiany. Miałem tak samo. Termostat jest cały czas niedomknięty i jak jedziesz na biegu to woda przelatuje przez chłodnice, wychładza silnik i temperatura spada. Ja tez rok temu wymienilem termostat i musialem powtórzyc zabieg. U mnie było to spowodowane tym, ze całe lato mialem zalaną wode w układzie chłodzenia, który sie płukał po awarii z uszczelką i liczylem sie z tym ze termostat tego nie wytrzyma. Nowy termostat dochodzi do 90 i nie drgnie - i tak ma byc.