Ale przecież nic nie zepsujesz. Zastanawia mnie tylko czy zasłonięcie tych kilka milimetrów po obwodzie nie zmniejszy/zaburzy pola świecenia. Może je dać na zewnętrznym pierścieniu?
Printable View
Ale przecież nic nie zepsujesz. Zastanawia mnie tylko czy zasłonięcie tych kilka milimetrów po obwodzie nie zmniejszy/zaburzy pola świecenia. Może je dać na zewnętrznym pierścieniu?
Co szczelność i precyzja fabryczna, to fabryczna. Wiadomo, że po takiej akcji nie będzie to już to samo. Co innego wykręcić soczewkę, a co innego rozklejać reflektor.
Patent mi się podoba, ale pasuję.
Nie zgodzę się z Tobą. Reflektor to nie hermetyczne urządzenie. Sklejenie klosza żeby nie przeciekał to żadna filozofia ani precyzja. Pytanie tylko czy da się humanitarnie rozkleić, możliwe że ktoś to już robił i jest złożony na sylikon zamiast specjalny klej. Wtedy pozamiatane.
Dobra :) myślałem nad tym teraz do przedlifta ale zupełnie mi to nie przypasowało. Przedlift jest za mało agresywny na taki bajer.
Co prawda się nie przesiadam ale robię takie :P
Więc tak. Rozkleić się nie da. Klej jest chemoutwardzalny i umarł w butach. Stopi Ci się cała lampa a klej zostanie :sarcastic: takich reflektorów nie podejmie się żadna firma bo wymaga większej ingerencji. Jak się rozklejają to robią, jak nie to odsyłają i tyle. Mam swój patent na otwarcie reflektorów bez spawania i takich tam historii. Robię to.
Soczewek ani odbłyśników nie ma szans wyciągnąć. A to za sprawą elektromagnesu do przysłony. Bez kompleksowego demontażu nie ma szans na wyjęcie czegokolwiek poza żarówkami :sarcastic:
A jak wyjdą ringi to zobaczymy :P
I tak to wyszło.
Moze byc kozacko do czarnego auta.
Jak dla mnie jest kozacko. Pomijam czy komuś ringi leżą czy nie, ale lampy w FL są takie.... hmm.... wyłupiaste trochę :) a czerń je odchudza :) robią się świeższe wiekiem. O ile w przedlifcie środek czarny to rzecz umowna to uważam że w FL to obowiązek. Zwłaszcza że te wloty między grillem a lampami są czarne.
Jak je dostałem to wyciągam i myślę "kurde jakie krowiaste, jak od tira" :) a teraz nawet w łapie lepiej leżą :P u mnie koszt FL taki jak przedliftowych. Ringi to ekstra zabawa - dość kosztowna, zależna od ceny części. Kwestia co kto chce. Tak jak pisałem w swoim temacie o regeneracji, te lampy mają dokupiony moduł DRL z przyciemnieniem jak włączysz mijania. Spodziewam się świetnego efektu :D
Moje lampy rozcinali do okoła i z tyłu. Potem skleili.
Też myślałem o takim zabiegu, ale odpuściłem. Nie chciałem ryzykować ewentualnych strat:)
Grubo to wyszło. Czekam na zdjećia na samochodzie:)
Marek, odbłyśnik wychodzi po zdemontowaniu klosza?