Ale przecież nic nie zepsujesz. Zastanawia mnie tylko czy zasłonięcie tych kilka milimetrów po obwodzie nie zmniejszy/zaburzy pola świecenia. Może je dać na zewnętrznym pierścieniu?
Ale przecież nic nie zepsujesz. Zastanawia mnie tylko czy zasłonięcie tych kilka milimetrów po obwodzie nie zmniejszy/zaburzy pola świecenia. Może je dać na zewnętrznym pierścieniu?
Co szczelność i precyzja fabryczna, to fabryczna. Wiadomo, że po takiej akcji nie będzie to już to samo. Co innego wykręcić soczewkę, a co innego rozklejać reflektor.
Patent mi się podoba, ale pasuję.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Nie zgodzę się z Tobą. Reflektor to nie hermetyczne urządzenie. Sklejenie klosza żeby nie przeciekał to żadna filozofia ani precyzja. Pytanie tylko czy da się humanitarnie rozkleić, możliwe że ktoś to już robił i jest złożony na sylikon zamiast specjalny klej. Wtedy pozamiatane.
Dobramyślałem nad tym teraz do przedlifta ale zupełnie mi to nie przypasowało. Przedlift jest za mało agresywny na taki bajer.
Co prawda się nie przesiadam ale robię takie
Więc tak. Rozkleić się nie da. Klej jest chemoutwardzalny i umarł w butach. Stopi Ci się cała lampa a klej zostanietakich reflektorów nie podejmie się żadna firma bo wymaga większej ingerencji. Jak się rozklejają to robią, jak nie to odsyłają i tyle. Mam swój patent na otwarcie reflektorów bez spawania i takich tam historii. Robię to.
Soczewek ani odbłyśników nie ma szans wyciągnąć. A to za sprawą elektromagnesu do przysłony. Bez kompleksowego demontażu nie ma szans na wyjęcie czegokolwiek poza żarówkami
A jak wyjdą ringi to zobaczymy![]()
I tak to wyszło.
Moze byc kozacko do czarnego auta.
Jak dla mnie jest kozacko. Pomijam czy komuś ringi leżą czy nie, ale lampy w FL są takie.... hmm.... wyłupiaste trochęa czerń je odchudza
robią się świeższe wiekiem. O ile w przedlifcie środek czarny to rzecz umowna to uważam że w FL to obowiązek. Zwłaszcza że te wloty między grillem a lampami są czarne.
Jak je dostałem to wyciągam i myślę "kurde jakie krowiaste, jak od tira"a teraz nawet w łapie lepiej leżą
u mnie koszt FL taki jak przedliftowych. Ringi to ekstra zabawa - dość kosztowna, zależna od ceny części. Kwestia co kto chce. Tak jak pisałem w swoim temacie o regeneracji, te lampy mają dokupiony moduł DRL z przyciemnieniem jak włączysz mijania. Spodziewam się świetnego efektu
![]()
Moje lampy rozcinali do okoła i z tyłu. Potem skleili.
Też myślałem o takim zabiegu, ale odpuściłem. Nie chciałem ryzykować ewentualnych strat
Grubo to wyszło. Czekam na zdjećia na samochodzie
Marek, odbłyśnik wychodzi po zdemontowaniu klosza?
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva