-
Może faktycznie to i sprzęgło u mnie jest winowajcą;/ po powrocie z zagranicy prawdopodobnie znów rozbiorę i zobaczę co tam widać:D spróbuje zareklamować sprzęgło, oczywiście jeśli uznają wadę.
-
Kolego Pawlus873 ciągle nie widać filmiku youtube! bo piszę że film jest prywatny i że przepraszamy za usterki. A może jak go obejrzymy to coś się rozjaśni.
-
Sorki zapomniałem go opublikować proszę tu jest link do filmu gdzie już działa poprawnie. https://www.youtube.com/watch?v=1N2nCeAETLk
-
a jak wygląda jazda ? Może jednak poduszki?
-
Po filmiku też mi się wydaje, że poducha jest winna.
-
Witam,
To poduszki gumowe , a raczej ich końcowa faza zużycia daje taki objaw. Na filmie widać, ze co najmniej jedna z nich jest walnięta. Musiałeś gdzieś parę razy zerwać przyczepność na dziurach albo pożyczyłeś auto jakiemuś katowi:) Sam będziesz wiedział jak to było:)
Pozdrawiam.
-
Sprzęgło by tylko szarpało ale silnik by tak nie latał cały bo poduchy by go trzymały, miałem szarpanie w Land Roverze ale silnik mi tak nie wyskakiwał bo poduchy go trzymały. Ja parę razy w Landku na ręcznym podpiłowałem sprzęgło ostrzej i się dotarło ładnie chociaż jak jest wilgotne powietrze to nadal krzywo łapie jak jest zimne.
-
Przerabiałem temat. Jak tylko zaczęła szarpać to wymieniłem kompletne sprzęgło i problem został rozwiązany. Nie bawiłem się w zregenerowane części tylko kupiłem nowe. Dwumasy nie ruszałem bo w stanie dobrym.
-
Poduchy moga byc, bo silnik mu tam mocno lata.
Co do sprzegla zreszta i innych rzeczy, oduczylem sie juz polsrodkow, alfa tego nie lubi. Jak robic to porzadnie i kokpleksowo.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
-
Wiecie co Panowie ja nagram jutro lub w sobote lepsze filmiki, gdzie skieruje kamerę na komorę silnika i na wnętrzne bo na tym filmie nie wiem czy coś widać dobrze, miałem skierowaną kamerę na silnik, ale jak widać się przestawiła. Jeszcze jedna sprawa górnej łapy-poduszki u mnie. Wizualnie guma jest popękana i lekko sparciała raczej fabryczna jeszcze, ale podczas wywoływania tego defektu nie widać na niej żeby sie odrywała od obudowy poduchy. Reszta poduszek miałem wymieniane na nowe silnik był podnoszony i wszytskie poduszki dolne zostały wymienione na nowe orginalne, a to mnie pociągnęło po kieszeni. Ta górna nie kosztuje nie wiadomo ile bo coś koło 180zł orginalna tylko nie wiem czy ona załatwi sprawę hmm Wymieniać niepotrzebnie można części wszem tylko jakim kosztem:) Auta nikomu nie pożyczałem, a sam raczej staram się unikać zrywów z piskiem bo wiem czym to poźniej pachnie i wiem że skracałbym życie dwumasy takim stylem jazdy o połowe czasu wytzymałości.