To nie ma znaczenia jak włożysz tak będzie.
A w tym silniku nie trzeba przepisać kodów IMA wtryskiwacza?
Printable View
To nie ma znaczenia jak włożysz tak będzie.
A w tym silniku nie trzeba przepisać kodów IMA wtryskiwacza?
Nie trzeba. Wtryskiwacze z końcówką 119 mają jedynie klasy, których np. ja nie mogłem wprowadzić po podłączeniu pod kompa i ponoć ich przypisywanie dla sterownika nic nie daje o ile uda się :)
Więc tylko montować.
Jak się zdecydujesz i wymienisz daj znać jak efekty...
Witam,
Odgrzeje temat. Autko ostatnio przykapca , najbardziej jak depnę w podłogę z 1500-1600obr/min wtedy w lusterku widzę ciemność. Najbardziej zakopci na samym początku. Przy spokojnym rozpędzaniu nie zaobserwowałem aż takiego dymienia- ale musiałbym się za swoim autem czymś innym przejechać. Do rzeczy, sprawdziłem 2 razy dolot, podkręcałem opaski itd, odpiąłem przepływkę - bez zmian, kopciuch... EGR zaślepiony. Zimny nie równo pracuje, czasem mam wibracje mimo nowych poduch, odpala może nie z dotyku ale szybko. Nie puszcza bąków przy odpaleniu zimnego. Dynamika chyba w normie, choć kiedyś chyba było lepiej- trudno powiedzieć czy to nie przyzwyczajenie. Wczoraj zakupiłem strzykawy i zrobiłem test przelewowy wtryskiwaczy (mam 068).
1 cyl - 50ml
2 cyl - 49ml
3 cyl - 30ml
4 cyl - 37ml
Silnik był rozgrzany, test trwał 4 minuty na obrotach jałowych. Chyba czas wymienić/zregenerować wtryski nr 1 i 2. Ostatni jeszcze w normie choć też najlepszy już nie jest. Potwierdzi ktoś ?
pozdrawiam