Można by sitko wywalić z tego regulatora i wtedy zobaczyć
Printable View
Można by sitko wywalić z tego regulatora i wtedy zobaczyć
To tez sprawdzę. Ale mam jeszcze pytanie. Czy uszkodzony regulator ciśnienia gdy jest uszkodzony może wydawać jakieś dźwięki?? Bo ewidentnie coś cyklicznie chrobocze, nie wiem do czego to porównać. Tyle co ustalilem to to że nie może być to nic w silniku ponieważ nie rośnie szybkość proporcjonalnie do obrotów wału. Owszem chrobocze szybciej przy większych obrotach lecz wraz dużo dużo wolniej od obrotów które są w silniku.
chrobotać może pompa wspomagania, łożysko Klimy, albo pompa CR . wydaje mi się ze moje gratki bedą pasować :D
Teraz troszeczke zdarzyło mi się psychorowac wiec prace przy aucie stanęły, ale jak tylko dojdę do siebie to dalej będę szukał przyczyny złej pracy silnika oraz chrobotania :-) jak się coś okaże będę pisał :-)
A więc tak, wracam bez happy endu i z zagadka. Podsumowując, sprawdzone wtryski, wymieniona pompa wysokiego ciśnienia wraz z regulatorem, wymieniony czujnik ciśnienia na listwie, sprawdzony rozrząd, sprawdzone czy wszystkie cewki od wtryskow dostają impuls, wymieniony filtr paliwa, a alfa jak falawala tak faluje. Jedyne co zauważyłem po tych czynnościach zauważyłem to czasami jak doda się delikatnie gazu to potrafi przez parę sekund pochodzić rowniutko po czym znowu faluje od 800rpm do prawie zera i znowu do 800. Cały czas mam niewłaściwe ciśnienie na listwie które mocno skacze i spada. Jakie mogą być przyczyny jeszcze takiego zachowania?
Przytkana pompa w baku.
Zapomniałem dodać że mierzone było ciśnienie na pompie i wynosiło ono ponad 3 bary
cisnienie ok może tylko przypchana jakims syfem lub paliwo w baku skonczyło swoją ważnosć
Paliwo po przekręceniu kluczyka i zdjętym wezu z pompy CR leci mocnym i nie przerwanym strumienieniem. W baku znajduje się ponad 30 litrów świeżej ropy wymieszanej ze środkiem STP. Jedyne co czasem zauważam to po przekręceniu kluczyka raz na jakiś czas jak auto dłużej postoi nie odpalane to słyszę jak paliwo bulgocze i leci przez całą długość samochodu do pompy z powietrzem. Jakby po dłuższym postoju cofalo się wszystko do Baku. Lecz przy drugim przekręceniu kluczyka jest juz wszystko ok.
Gdzieś Ci się układ zapowietrza jak bulgocze w baku. Trzeba by sprawdzić, czy gdzieś nie ma nieszczelności.