Bendiks umyka? Musiałby opisać dźwięk i zachowanie rozrusznika
Jedna z prostych napraw. Wyciągasz rozrusznik i zawozisz do regeneracji....
Koledzy,
Mechanik rzucił okiem na rozrząd i silnik, i mówi, że pasek nie ma zębów na dole, dlatego się slizga pasek. Więc pasek do wymiany oczywiście.
Ale dodatkowo mówi, ze na 3 zaworach nie ma ciśnienia, jakie to ma następstwa? Trzeba regenerować głowicę? Dużo to będzie roboty?
L.
Dużo roboty i dość drogo.
Przecież pisałeś że pchając auto wałki się obracają - jakim sposobem skoro pasek "ogolony". Źle sprawdziłeś albo mechanik cię naciąga na remont. Proponuję jeszcze raz przetoczyć auto na wysokim biegu, ale patrzeć pod pokrywę rozrządu czy wał korbowy poprzez pasek obraca rozrządem - gorzej już nie popsujesz powoli pchając auto.
Jak mechanik mógł zmierzyć sprężanie i stwierdzić Ci brak kompresji skoro rozrusznik nie kręci wałem korbowym bo pasek jest podobno bez zębów. Coś mi tu nie pasuje
Mechanik mówi, że założył inny, sprawny pasek rozrządu i sprawdził, nie było poprawy. To możliwe co mi przekazał czy ściema?
Doradził mi auto sprzedać na części, bo to 99r alfa 156, więc mówi, że wymiana paska rozrządu i otwieranie silnika będzie powyżej 3 tys zł, więc tyle ile ona jest warta.
L.
zmień mechanika :) popytaj na forum niech Ci polecą gościa który się zna na alfach i jest sprawdzony bo możesz utopić kasę a będzie tylko walnięty rozrusznik :)