TRW, a jeśli chcesz tanie to Fast , OCAP
Printable View
panowie wymienione sa poduszki amorow a nadal puka :((((
lewy wahacz wzdluzny ma lekki luz czy to powodowac moze gluche pukanie??
niby bardziej slyszalne jest z prawej stronie :(
ja juz nie wiem wszystko mam nowe :((
Spróbuj jeszcze z gumami stabilizatora, u mnie waliły z przodu, niby nie było luzu, a stukało. Jeśli nie przestanie pozostają wahacze wzdłużne - koszt nie jest aż tak wielki. Teraz mam stuki też z tyłu, ale dopiero w sobotę planuję wymianę wahaczy, tulei zwrotnicy, łączników stabilizatora i gum- wszystko od razu bo zaczęły się luzy i stuki, a przy 120 km/h zaczynam "pływać" po drodze. Jak przestanie stukać dam znać.
pod gumz stabiliyatora podloyonz jest pasek ;)
wiec chyba pozostaja tylko wahacze wzdluzne a jak to nie pomoze??
:) Witam z gory dzieki za odpowiedzi a wiec ,kierownica nie drży kola sa wywarzone bynajmniej 1x w roku ,mając auto na podnośniku bylem przy tym jak majster germanski sprawdzal luzy i stwierdzil ze prawy zewnetrzny :opo nim ja glupa strzelilem i troche poruszalem hm hm na moj glupi chlopski rozum to arz takiego luzu nie ma nie wiem jaki miesci sie w normie .Moge dodac ze czytalem na zagranicznych forach ze te modele alf facelifitng mialy z tym problemy odnosnie przegobow Luigi wsadzil jakies od pandy do 175 HP,jak bede robil zawieche to dla spokoju wymienie dwa zewnetrzne i koniec chce zeby moja bella jezdzija normalnie a nie zeby nia trzesla jak galareta w koncu to ma byc premium klasa czy nie .
---------- Post dodany o godzinie 11:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:01 ----------
Dzieki, właśnie ze nic nie słychać żadnych stuków a rok temu wymieniałem osłonę na przegubie wewnętrznym tam jest tylko taki krzyżak patent chyba przedwojenny,luzu tam nie wykrylem chyba ze to trzeba calosc wymienic razem z tym kielichem co w skrzyni siedzi, druga sprawa tego krzyza nie dostaniesz pojedynczo tylko z pol oska, gdzies czytalem ze to jest skrzynia od GM i ze w Oplu maja same krzyze i wez badz madry :wacko:
panowie w przodzie dzis zrobilem gumy na stabilizatorze sa nowe wahacze gora dol nowe drazki nowe koncowki a w przodzie nadal cos bardzo mocno puka przy jechaniu po dziurach nawet jak na garba najezdzam tez jest stuk
jest to bardzo uciazliwe ale niestety nie wiem juz co moge wymienic :((((
Witajcie,pozwoliłem sobie podłączyć pod wątek ;)
U mnie też zaczęło coś stukać z tyłu z prawej strony.Jest to głuche stukanie tak jakby coś było luźne,klapa nie domknięta,pokrywa koła zapasowego luźna lub coś w bagażniku podskakiwało.Próbowałem diagnozować słuchowo,wszystko ruszałem i nic nie znalazłem.Przy dużym pofałdowaniu nawierzchni stukanie wzmaga częstotliwość,na równym jest spokój.Co to może być ? Stukanie pojawiło się nagle,myślałem,że jest to zapasówka niedokręcona bo ostatnio złapałem kapcia ale ona jest sztywna i chyba nie ma prawa stukać.
Dzięki za porady.
Pozdrawiam
Witam ja również mam problem z przednim zawieszeniem. Mam podobnie objawy co większość z Was. Praktycznie wszystko z przedniego zawieszenia mam wymienione na nowe oprócz amortyzatorów i gum pod stabilizator (poduszki górne amortyaztorów wykluczam że pukają - choć kto wie, sprawdze jeszcze). W najbliższych dniach postaram się wymienić gumy pod stabilizator u zaufanego mechanika który od razu sprawdzi co morze być inną przyczyną pukania jeśli to nie będą te gumy i napisze jaką wydał diagnozę. Pozdrawiam wszystkich.