-
Teoretycznie multimetrem możesz sprawdzić rezystancję uzwojenia cewki, ale to za mało. Najlepiej jest przekaźnik przetestować na stole, podłączając pod niego napięcie sterujace, np. ze zwykłego prostownika samochodowego i jakiś odbiornik, np. żarówkę i sprawdzając, czy styki robocze działają prawidłowo.
-
Głupie pytanie ... jak tam Twój IMMO? Kontrolka CODE sprawna?, świeci -> gaśnie ?
Pisałeś, że błędów brak, możesz zapodać zrzut z FESa? Zwłaszcza opcje z uwierzytelnieniem... albo najlepiej podepnij się bezpośrednio pod pod centralkę IMMO a nie pod ECU.
Nie żebym szukał dziury w całym ale immo "dosyć istotne" jest przy (nie)zapalaniu ;).
Jeśli masz jakiś "dziwny" alarm z funkcjami odcięcia różnych podzespołów to on też może być przyczyną Twoich kłopotów...
-
Calkiem możliwe. Jutro ogarne te wszystkie rzeczy. System jaki mam to jest cos o nazwie "Meta system" ale nie wiem co to ustrojstwo ma za zadanie odcinać lub blokować. Z tego co wiem to w Holandii i Belgii ten system montowali seryjnie w Alfach i Fiatach.
Wysano z Windows Phone.
-
Ja mam alarm meta system, ale odcina tylko pompę paliwa. Niebieski okrągły pilot z gumowym przyciskiem na środku.
-
To to samo ja mam. Ale okazało się, że to przekaźników wina na 99% po wymianie powinno byc ok. Jak sie uda to dzisiaj wymienię i zobaczę jaki bedzie efekt.
Wysano z Windows Phone.