-
Mam to samo, a jestem 1000km po wymianie kompletu sprzęgła z kołem dwumasowym i lewej poduszki skrzyni i drążka reakcyjnego.
Na start wymieniam pozostałe dwie poduszki... i też jak ruszam z niskich obrotów to wibruje, jak depne z 2000tys. to tego efektu nie ma.
-
Maciaba na bank masz do wymiany przegub wewnętrzny :P miałem to samo
-
Wywalone albo nie oryginalne poduszki silnika.
-
Ja mam nowe przeguby wew i komplet poduszek ale jednak bez drążka reakcyjnego, który wypada dokupić... Buda zawibruje jak ruszam bez gazu ale to raczej nie pedał tzn sprzęgło (mam nadzieję)...
-
No właśnie mam nadzieję, że to przeguby albo poduszki (niewielki koszt mimo wszystko). Jak po wymianie tych elementów będzie się utrzymywać to się pochlastam. Dzięki za opinie :)
-
do wibrowania silnika przy ruszaniu na niskich obrotach zauważyłem w jednej chwili że ciężej wchodzą biegi ewidentnie zaczyna się coś dziać .. tylko co ?
-
Witam forumowiczów u mnie problem jest podobny od jakiegoś czasu. Przy ruszaniu na niskich obrotach szarpanie przy wyższych OBROTACH pojedyńcze ale do zniesienia.
Wczoraj wymieniłem łącznik elastyczny bo miał przedmuchy i krzywo był wspawany tzn zagięcie rury przed łacznikiem był najniżej od całego auta co wyginało łącznik w skos. Łącznik wymieniłem rura wspawana i podniesiona trochę do góry wyglądało że bedzie ok.
Dziś rano tak jakby lepiej ciszej i z mniejszymi wibracjami ale po przejechaniu jakieś 40 km problem przy przyspieszaniu tak jakby się ślizgało sprzęgło prz 3 tys obrotów i dopiero szedł dalej.
Przejechałem 100 km i coś biegi zaczęły ciasno wchodzić i jakby wpadał w wibracje.
CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ?
- - - Updated - - -
Czasami mam twardy pedał hamulca na zgaszonym i wpada dopiero jak odpalę silnik