Mój silnik wpada w mocne wibracje ,ale tylko podczas ruszania z miejsca , poza tym jest ok czy to wina sprzęgła? aha jeszcze trzeba dodać że wibrcje te wystpują jeśli ruszam na niskich obrotach .
Mój silnik wpada w mocne wibracje ,ale tylko podczas ruszania z miejsca , poza tym jest ok czy to wina sprzęgła? aha jeszcze trzeba dodać że wibrcje te wystpują jeśli ruszam na niskich obrotach .
też tek mam ...ostatnio zauważyłem chyba peknieta gumę w tym laczniku po lewej stronie silnika. ..z tego co czytałem na forum ludzie podają setki możliwych powodów. ...u mnie gorzej jest w lecie. ...ale zacznę o wymianie tego łącznika
Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne
sprawdzę swoja gumę i jeśli będzie zużyta to duże prawdopodobieństwo że zamkniemy temat
oby. ..bo ludu piszą często ze docisk sprzęgła albo dwumasa ale bym zaczynał od najtańszej opcji. .sporo jest tego tematu na forum jak poszukasz dużo info znajdziesz. ..tylko trafić w tę właściwą w tym przypadku informacje
powodzenia i jeśli zadziała daj znać sam jestem ciekaw
Rozpadające się łożysko oporowe powoduje przy ruszaniu szarpanie.
Jeśli czujesz wibracje na pedale sprzęgła to masz odpowiedź.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
faktycznie czuje lekkie szarpanie a Ty pitman ?
hm..masz na myśli w pedale? .....jeżeli to niewielkie muszę sprawdzić jeszcze raz
Dodano po 6 minutes:
Dodano po 7 minutes:
taak , u mnie też nie wielkie jednak da się wyczuć , a ile takie łożysko może kosztować ??
Ostatnio edytowane przez spektakularny ; 07-04-2015 o 21:31 Powód: Dodano
masz kilka sklepów internetowych zaufanych u alfacholikow ...bardziej martwilbym się kosztami wymiany. ..
jedź na stacje zapłacisz 20 zł za szarpaki i będzie wiadomo czy to nie są przypadkiem przeguby zewnętrze lub wewnętrzne.A może poduszki silnika ?