-
No... chyba, że uda Ci się od biedy zasilanie uruchomić i wtedy po prostu będziesz mieć regulowane fotele elektrycznie, ale nic poza tym... a może w przyszłości uda się zaprogramować bodykomputer.
W ASO się da takie rzeczy robić, ale nawet nie pytaj ich o cenę bo spadniesz z krzesła :D Jak ich zapytałem ile będzie kosztować dołożenie B&M to kazałem gościowi liczyć jak przekroczył 10 000 zł :) (słownie dziesięć tysięcy polskich złotych) :)
-
Nawet mi nie wspominaj o ASO :-) Przed Alfa mialem Saaba, chciałem uruchomić AUX w radiu, powiedzieli mi £75 (ok 400zl). Kupiłem Tech2 z Chin i włączenie AUXa trwało dosłownie 15s (tak, 15 sekund). Tak po za tematem, znalazłem kilka chętnych osób, którym zrobiłem AUX i programowanie kluczyka za 1/3 ceny ASO, to mnie mało po rękach nie calowali hahahahaha... I Tech się zwrócił praktycznie po dwóch tygodniach.
A wracając do ASO, skoro u nich można to zrobić, to czym oni to robią? Może zrobił bym ten sam numer co z Tech2?
-
Czym to nie wiem... wiem tylko, że nikt poza nimi tego nie ma. Oni każą sobie przeprogramowywać cały bodykomputer... albo i nawet nowy kupić- kosmos jakiś. W każdym razie jedyne co w ASO się kupuje to nietypowe spinki, zaślepki i zbiorniczek wspomagania :D
-
To chyba narazie się wstrzymam z tymi fotelami, aż się nie upewnie że będzie wszystko grało ze sobą :-(
Szkoda, bo cena wydaje mi się być atrakcyjna, ale kupić żeby leżało w garażu to też bez sensu...
-
Podepnę się częściowo pod temat bo w najbliższym czasie mam zamiar wrzucić skórę... Mianowicie czy w 159 są wyprowadzone fabryczne kostki do podgrzewania ?
-
2 załącznik(i)
U mnie pod fotelem kierowcy jest takie coś...Załącznik 164862Załącznik 164863
-
Myślę że sterowanie jest do ogarnięcia.
Zasilania powinny być lub łatwo powinno się je zrobić.
Problemem jest CAN ale chyba da się coś wykombinować.
Jest tu ktoś kto ma elektrykę dołożoną i mu nie działa?
-
No to tak, MES 2.0: - Support for PROXI deactivation/activation of Mirrors with memory function (Stilo, Croma, 159)
Znaczy się można zakodować funkcję lusterek z pamięcią... a o ile wiem funkcja pamięci lusterek była tylko z elektrycznymi fotelami (w sensie regulowanymi, nie takimi do karania ludzi :D )
No ale nie jest napisane wprost, że można też fotele zakodować... chyba najlepiej byłoby napisać do ludzi od MES'a.
-
Hej, ja mam Brere z elektrycznymi fotelami, pod fotelem są dwie kostki jedna od poduszek druga od sterowania fotelem. W MES jest funkcja nie pamiętam teraz w której zakładce, od programowania /włączenia foteli osobno pasażera i kierowcy. Oraz funkcja programowania lusterek. Generalnie jak są kostki pod fotelami do zasilania fotela to wystarczy podpiąć te kostki włączyć funkcję elektrycznych foteli w BodyCompie i będzie śmigać. Gorzej jak kostek nie ma wtedy trzeba ciągnąć instalację. Nie wiem z czego to wynika ale w niektórych AR jest niemal cała instalacja do której wystarczy podpiąć urządzenia. Np. Tempomat. U mnie było niemal plug&play, a w niektórych nie ma instalacji do dodatkowych urządzeń. Przy elektrycznych fotelach zwróćcie uwagę na luz między fotele a stelażem. W elektrycznych często robi się dość duży, co skutkuje później bujaniem fotela przód tył.
-
Panowie i na czym sprawa ostatecznie stanęła?
W weekend mam zamiar wziąć się za montaż foteli skórzanych sterowanych elektrycznie i z podgrzewaniem, choć obecnie mam alfatex z regulacją manualną i bez grzania. No i mam parę pytań do osób ogarniających temat:
1. jest możliwość podłączenia napięcia żeby grzanie i sterowanie działało?
2. ewentualnie rozkminił ktoś temat z bodykompem itp.?
3. a może próbował ktoś przekładać same siedziska? wtedy siedziska i oparcia byłyby skórzane, a podstawa fotela z tych sterowanych manualnie :) z góry dzięki panowie