Mam okazję kupić w dobrej cenie fotele elektryczne i podgrzewane. W mojej mam zwykle skórzane bez elektryki. Czy będzie to wszystko działać po przełożeniu, czy raczej dac sobie spokój? Dzięki.
Mam okazję kupić w dobrej cenie fotele elektryczne i podgrzewane. W mojej mam zwykle skórzane bez elektryki. Czy będzie to wszystko działać po przełożeniu, czy raczej dac sobie spokój? Dzięki.
Będzie jeśli masz kostki pod fotelem.
Polecam ułatwienie super
Dzięki za odpowiedz, zaraz idę sprawdzić. A tak jeszcze z ciekawości, czy można te fotele zaprogramować pod kluczyk? Tzn mam dwa kluczyki, jeśli otwieram auto jednym to fotel ustawia się pode mnie, a jak żona drugim to pod nią? Mój znajomy ma tak w swoim aucie (BMW) i właśnie coś takiego by mi się bardzo przydało....
Zapamiętywania pod kluczyk nie ma ale są przyciski zapamiętania pozycji siedzenia
po stronie kierowcy więc jedno naciśnięcie zrobi robotę i żona nie musi kombinować i mieszać przy regulacjach![]()
Tak, ale pamiętajcie, że trzeba to zaprogramować w bodykomputerze! Nie jestem pewien czy MES ma funkcje programowania foteli... bo przez osiowanie proxy to raczej nie pójdzie.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ale czy Twoje "tak" ma się do mojego pytania o kluczyk, czy ogólnie ze trzeba to zaprogramować żeby w ogóle działało? Fajnie to wygląda u kumpla jak wciska kluczyk i otwierają się lusterka, a fotele i kiera ustawiają pod niego... Na lusterka i kierownicę nie mam pewnie co liczyć, ale myślałem że chociaż fotele pójdą z kluczyka...
Dodano po 28 minutes:
Taka kostkę znalazłem pod fotelem.![]()
Ostatnio edytowane przez Jaromir191280 ; 26-04-2015 o 11:05 Powód: Dodano
Moje TAK ma się ogólnie do tematu...
Nie da się programować klucza z ustawieniami. Jedynie jeśli Ci się w ogóle uda to będziesz mieć tylko 3 programy z guzików przy fotelu. I przy wrzuceniu wstecznym lusterka boczne będą się przestawiać żeby ułatwić cofanie.
TAK, da się zrobć elektryczne fotele- pod warunkiem, że da się to zaprogramować w bodykomputerze- bo inaczej to Ci nawet zasilania nie puści i wtedy nie będziesz mieć regulowanych foteli w ogóle
Hmmm może jeszcze lusterka się dostosowują w zależności od programu... zaraz sprawdzę...
EDIT: Tak- dodatkowo wraz z pamięcią ustawień foteli lusterka się przestawiają (boczne).
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 26-04-2015 o 12:18
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Dzięki za odpowiedź. Piszesz "pod warunkiem, że da się zaprogramować w bodykomputerze", czyli nie jest to takie na 100% pewne? Pytam, bo bez sensu zmieniać jeśli to nie będzie działać... A czy ta kostka ze zdjęcia to jest od foteli?
Musiałbym sprawdzić w eLearn.... ale nie mam dostępu do swojego kompa teraz.
Tak, piszę, że "pod warunkiem" bo o ile dobrze kojarzę- niestety jakiś czas temu się tego nie dało zrobić. ALE: Blue&Me też nie można było wgrywać jak się nie miało, a teraz można.
Musisz to sprawdzić na stronie multiecuscan
Ok, sprawdzę. Dzięki. Nie zawracał bym głowy, gdyby to chodziło o zmianę ze zwykłej tapicerki na skórę, bo za te pieniądze co mogę je kupić to bym nawet się nie zastanawiał. Ale jaki sens zmieniać skórę na skórę z elektryka, która może nie działać :-)