nie kompromituj się bardziej
Printable View
nie kompromituj się bardziej
hahaha
no czego sie boisz skoro to takie proste i sprawe rozwiazuje zlozenie rozrzadu na blokadach?
myślę że w tym przypadku nawet blokady nie pomogą, bo jak widać niedostatek zwojów w czaszce...
wiesz to nie forum o tematyce chorobowo-lekarskiej wiec nie musisz opowiadac jaki masz problem ze swoja glowa
dla przykladu temat wymiany rozrzadu bez blokad
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._9_jtd_8v.html
ciekawe czemu tak zrobil?
Zawsze mnie bawi kiedy wchodzi taki chłopek-roztropek i z jednej strony zadaje pytanie o przyczynę problemu z jakim się spotkał, a jednocześnie robi pyskówkę i udowadnia próbującym pomóc że się gunwo znają i na pewno się mylą. :D
A ustawianie rozrządu bez blokad to zwyczajne papractwo, cebulandia - potem są takie skutki tego że "alfy się *ebio!". ;)
Sam zaczął :)
tak szukam przyczyny mojego problemu i jakiegoś logicznego wyjaśnienia a nie że ktoś odpisuje że "brak słów..."
To czemu na tym jakże ważnym forum i gdzie wypowiadają się ludzie znający temat był zaakceptowany manual wymiany rozrządu bez blokad? I nikt nie sprzeciwił się temu? że będzie to skutkiem psujących się alf?
Jakby chcieć, to można by w przynajmniej kilku jeszcze tutorialach ze "zrób to sam" znaleźć niezłe kwiatki, to jest żaden wyznacznik. Tym bardziej że większość z nich jest zakopana głęboko i mało kto w nich kopie tak mocno żeby te potworki poodkrywać. A na Twoją rozterkę jest jedno proste rozwiązanie: jedź do kogoś kto ma blokady i niech sprawdzi czy faktycznie na znakach jest dobrze, być może właśnie jest, ale dopóki nie sprawdzisz nie będziesz na 100% wiedział. W bardzo prosty sposób albo potwierdzisz albo wyeliminujesz potencjalny powód.
No i od razu inna rozmowa :) na razie silnik jest rozebrany wiec nie ma czego sprawdzac ale chetnie zobacze.
A moze jest cos jeszcze bo bym wolal od razu kilka rzeczy sprawdzic jak i tak jest rozlozona.
Nigdy nie słyszałem o takim problemie w AR, a skoro u CB jest już kolejny raz to raczej szukaj błędu w sztuce podczas wymiany - koledzy wyżej mogą mieć rację, bez blokad nie podchodź do wymiany rozrządu. U mnie zawsze znaki zawsze się nie pokrywały, a po złożeniu na blokadach silnik pracował jak należy.
A ma ktos moze jakies doswiadczenie z blokadami?
ja posiadam taka (http://allegro.pl/blokada-rozrzadu-f...127268060.html) ale nie pasuje mi o pol otworu na kolo walu korbowego a przy tym silniku (podobno) uzywa sie tylko blokady na kolo walu korbowego a rozrzadu ma byc na znaku.