To że buczy ten zaworek to normalne
Printable View
To że buczy ten zaworek to normalne
na wyłączonym silniku i odpiętym akumulatorze tez?? i od czego on wogule jest??
Tak też, po ok minucie przestanie - a zaworek to overboost od sterowania zmienną geometrią turbiny
Witam wszystkich.
Od miesiąca jestem posiadaczem alfy 156.
Jak w tytule jest problem z moją 156.Przy ustalonej na tempomacie prędkości 120 km/h zaczął pojawiać się komunikat o błędzie silnika i komputer ograniczając moc pzechodził wstan awaryjny.
Po wyłączeniu i ponownym włączeniu stacyjki błąd jakby znikał.Do czasu.(Blisko domu sprawdziłem na trochę wyższych obrotach i przy przyspieszaniu przy ok 3000 obr może trochę więcej powtórka.)
W takim trybie udało mi się dojechać do domu (ok.400 km).Następnego dnia w po wyłączeniu silnika auto nie chciało odpalić.
PO pierwszym pokazaniu się błędu w serwisie fiata pod Krakowem komp wykazał błąd 0191.Po powrocie do Warszawy już w innym warsztacie ,w którm auto obecnie stoi wyszło to samo.Uruchomiono auto i został wymieniony czujnik w pompie .Nic to nie dało ,po 2 km to samo . Miał być wymieniony egr i czujnik ciśnienia doładowania .Nie wiem czy zostao to wykonane. Byłem wczoraj i okazało się,że auto nie odpala .
I tak stoi Alfa od tygodnia i nic nie wiadomo, aczs trochę nagli.Proszę zatem o jakieś sugestie i ewentualnie kontakt w tej sprawie (Warszawa).
Alfa jest z 2002 .Ja chyba jakoś nie mam szczęścia do tej marki i albo to da się naprawić w sensownych kosztach , albo auto pójdzie "pod młotek".Śiczna ale szybko się chyba wyleczyłem.