Twierdzą, że przez boczki się nie da, tłumaczyli coś o aluminiowym wzmocnieniu deski i że inaczej się tam nie idzie dostać.
Twierdzą, że przez boczki się nie da, tłumaczyli coś o aluminiowym wzmocnieniu deski i że inaczej się tam nie idzie dostać.
tak samo w stilo i bravo jest.
wola lepiej rozpiepszyc deskę niz sie nagimnastykować.
wymiana zajmuje ok 45 min
Hmmm... Chłopaki rozpieprzyli nie tylko deskę, ale i szybę czołową... Będę miał nową przynajmniej :).
Jeśli wklejają szybę to uważaj na staranność roboty, górna szczelina węższa od bocznych, boczne równe i gumowa uszczelka równo położona, tak jak masz teraz. Potem będziesz się dziwił, a może nie. Ta uszczelka to zapora dla byle jakiej roboty.
Oni tak szaleją w ramach przedłużonej gwarancji?
Nie, to już po gwarancji. No ale ja przecież szyby nie uszkodziłem.
Dzisiaj odebrałem samochód z serwisu:
a/ wymieniona została część 77365574 (aktywator) - całość kosztowała 726,42 zł
b/ jak zwykle środek lekko zasyfiony... samochód niby umyty, ale też można mieć zastrzeżenia
c/ na szybie przedniej wylądowała stara naklejka, która wygląda jak... przełożona naklejka (kto widział, wie o co chodzi), w dodatku zaczyna się odklejać - czy serwis ma obowiązek wymienić naklejkę?
d/ w kolumnie kierownicy są dziury - ale z tym się chyba nie da walczyć, bo skoro trzeba było rozłożyć deskę, to pewnie musiałbym koszty pokryć z własnej kieszeni - czy to powinno być wliczone w koszt zdjęcia deski?
Narobili tobie dziadostwa i tyle 600zł robocizna reszta aktywator. Dla mnie zwykli partacze nie ASO.
Powtarzam żadnej deski nie trzeba rwać to są pieprzone procedury serwisowe.
Niezależny serwis weźmie za wymianę góra 200zł z nowym aktywatorem
Cóż, mleko się wylało... Mam jeszcze jedno pytanie, bo wydaje mi się, że wycieraczka po stronie kierowcy nie dochodzi odpowiednio blisko słupka A - czy ktoś mógłby sprawdzić, ile mniej więcej cm od słupka dochodzi u niego wycieraczka (końcówka powiedzmy, bo nie pamiętam, czy było idealnie pionowo)?