Nie kupuj klamki! Zaraz znajdę Ci nr części i koszt naprawy wyniesie 30 zł...
Proszę bardzo: 51964555 zawias klamki z fiata 500. Dokładnie ten sam który występuje w 147 FL z plastikowymi klamkami. Dostępne w aso na zamówienie koszt około 30 zł. :)
Printable View
Nie kupuj klamki! Zaraz znajdę Ci nr części i koszt naprawy wyniesie 30 zł...
Proszę bardzo: 51964555 zawias klamki z fiata 500. Dokładnie ten sam który występuje w 147 FL z plastikowymi klamkami. Dostępne w aso na zamówienie koszt około 30 zł. :)
A jesteś pewny, że to pasuje i że to mi się urwało? Bo wbrew opiniom klamka od Fiata 500 nie pasuje do 147
Powiem Ci tak, wymieniałem z 2 stron ten element i u mnie pasował, także zakładaj i ciesz się z zaoszczędzonych pieniędzy ;) klamka w fiacie jest inna, ale zawias ten sam.
Mi się wydaje czy wystarczy zeszlifować ,,cycek" i zawias podejdzie do przedliftowej 147?
U mnie na szczęście jeszcze się trzyma ale pasażerowie czasem potrafią szarpnąć za klamkę gdy auto nie jest otwarte więc prędzej czy później trzeba będzie to rozwiązanie przetestować.
Generalnie urywa się wtedy kiedy zawias się zapiecze i przestanie być ruchomy, u mnie obydwa zerwane były tak zapieczone, że kombinerkami nie szło ruszyć, dlatego przy okazji demontażu boczka warto zawias zdemontować i przesmarować/rozruszać ;)
Z tym, że ja nigdy nie rozkręcałem drzwi ani nic podobnego i wolałbym żeby zamontował mi to mechanik, tylko tu się pojawia problem czy podejmie się zawiasu :D bo jak z nim rozmawiałem od razu po zdarzeniu, to powiedział żebym kupił klamkę używkę i zrobi
Konrad, na forum jest opis zdejmowania boczka, to nic trudnego, następnie musisz kluczem nasadowym chyba 10 odkręcić 1 śrubę i zawias który został przy drzwiach jest zdemontowany, odginasz na maksa klamkę, tak żeby nie urwać i w klamce jest śrubka na krzyżak, zmieści się tam sam bit krzyżakowy, przekręcisz go za pomocą kombinerek albo klucza oczkowego chyba 6 lub 8, i masz czysto do montażu nowego zawiasu. mi to zajęło 20-30 min, nawet jak się boisz i nie masz zdolności to machniesz w godzinę. Bez mechanika, za 30 zł. kupisz klamke za 150, mechanik weźmie 50 i masz 200, no chyba, że sam nie masz czasu a pieniądze nie grają roli. Jakbyś zdecydował się robić sam to pisz na pw, chętnie pomogę ;)