Nie kupuj klamki! Zaraz znajdę Ci nr części i koszt naprawy wyniesie 30 zł...
Proszę bardzo: 51964555 zawias klamki z fiata 500. Dokładnie ten sam który występuje w 147 FL z plastikowymi klamkami. Dostępne w aso na zamówienie koszt około 30 zł.![]()
Nie kupuj klamki! Zaraz znajdę Ci nr części i koszt naprawy wyniesie 30 zł...
Proszę bardzo: 51964555 zawias klamki z fiata 500. Dokładnie ten sam który występuje w 147 FL z plastikowymi klamkami. Dostępne w aso na zamówienie koszt około 30 zł.![]()
Ostatnio edytowane przez Przemek147 ; 08-06-2015 o 18:05
A jesteś pewny, że to pasuje i że to mi się urwało? Bo wbrew opiniom klamka od Fiata 500 nie pasuje do 147
Powiem Ci tak, wymieniałem z 2 stron ten element i u mnie pasował, także zakładaj i ciesz się z zaoszczędzonych pieniędzyklamka w fiacie jest inna, ale zawias ten sam.
Mi się wydaje czy wystarczy zeszlifować ,,cycek" i zawias podejdzie do przedliftowej 147?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
U mnie na szczęście jeszcze się trzyma ale pasażerowie czasem potrafią szarpnąć za klamkę gdy auto nie jest otwarte więc prędzej czy później trzeba będzie to rozwiązanie przetestować.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Generalnie urywa się wtedy kiedy zawias się zapiecze i przestanie być ruchomy, u mnie obydwa zerwane były tak zapieczone, że kombinerkami nie szło ruszyć, dlatego przy okazji demontażu boczka warto zawias zdemontować i przesmarować/rozruszać![]()
Z tym, że ja nigdy nie rozkręcałem drzwi ani nic podobnego i wolałbym żeby zamontował mi to mechanik, tylko tu się pojawia problem czy podejmie się zawiasubo jak z nim rozmawiałem od razu po zdarzeniu, to powiedział żebym kupił klamkę używkę i zrobi
Konrad, na forum jest opis zdejmowania boczka, to nic trudnego, następnie musisz kluczem nasadowym chyba 10 odkręcić 1 śrubę i zawias który został przy drzwiach jest zdemontowany, odginasz na maksa klamkę, tak żeby nie urwać i w klamce jest śrubka na krzyżak, zmieści się tam sam bit krzyżakowy, przekręcisz go za pomocą kombinerek albo klucza oczkowego chyba 6 lub 8, i masz czysto do montażu nowego zawiasu. mi to zajęło 20-30 min, nawet jak się boisz i nie masz zdolności to machniesz w godzinę. Bez mechanika, za 30 zł. kupisz klamke za 150, mechanik weźmie 50 i masz 200, no chyba, że sam nie masz czasu a pieniądze nie grają roli. Jakbyś zdecydował się robić sam to pisz na pw, chętnie pomogę![]()