Poszukaj po necie. Ja znalazłem gdzieś. Niższą cenę. Szukaj pozmianowych
Printable View
Poszukaj po necie. Ja znalazłem gdzieś. Niższą cenę. Szukaj pozmianowych
pozmianowe to te udoskonalone jakoś?? na allegro podróbki można dostać napewno
Pozmianowy z tego co wiem ma zaworek, który po zgaszeniu silnika zatrzymuje w wariatorze olej. Dzięki temu dłużej pochodzi. Nie wiem jak z podróbkami. Może na forum jest ktoś kto ma dojście do tańszych
niedługo wrzucę filmik z dźwiękiem mojego silnika , czy będzie ktoś mógł ocenić jego pracę ze słuchu ? wiem, że to nie to samo co na żywo ale zawsze coś :)
Alfa 147 to na prawde fajny samochod, tyle, ze trzeba kupic dobrze, ja mojego szukałem pol roku, teraz szukam kolejnej alfy kolejne pol roku i nie potrafie znalezc, przebijam sie przez multum zlomów, gdzie sa ceny nawet i po 30tys !!!! A takie pazdzierze, ze nie wzialbym po cenie złomu
Jeżeli trafisz na jedną, porządna 147 i bedziesz robił wszystko na czas, bez wzlekania typu "aaa coś mi puka, słabo pali, perdole nie robie" albo "oo wahacz mi puka, przezyje, podglosnie radio" to daje Ci gwarant, że to się na Tobie zemści i zamiast zapłacić jednorazowo 200zł nagle wybulisz 1000zł
Nie chce Cie straszyc tym, ze jutro Ci silnik padnie, tylko jezeli widze, ze masz swiezo to auto i nie miales zn im do czynienia, tym bardziej, ze jestes zielony z mechaniki to wole Ci pomoc na starcie, abys znał swoj samochod, mnie to nic nie kosztuje i tak sie nudze to sobie popisze ;)
@@edit
Sam wariator ja w aso kupuje za 420zł oryginała
@@edit 2
Tu masz jeszcze temat jak jeździć TS, tak ogólnikowo pisałem, jakbys poszperał to pewnie ktos się rozpisal co gdzie jak i dlaczego ;d
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...e_olej_-2.html
I TS ma to do siebie, ze łyka olej i tego nie zmienisz, chyba, że silnik po remoncie, albo jeszcze w dobrej kondycji, predzej czy pozniej i tak zacznie łykać, umowna, normalna i bezpieczna granica to do 0.5l/1000km, czyli w sumie konsumpcja na poziomie wiekszych benzyniakow po 100-150tyś km...
dzwoniłem do ASO w Tarnowie - wariator 1050 zł :D w jakiej miejscowości jest wariat po 450 ?:D zaraz wrzucę filmik mijego silnika który teraz nagrałem, ale muszę obrócić ekran bo jest do góry wrotkami
w ASO Żory kupowałem za 420zł
@@edit
Na fakturze mam napisane
55202772 regu.wyprz. wtrysku 60666199 420zł brutto
A kiedy kupowałeś? Jaki numer mial? Może bym przez Ciebie sobie przed rozrządem zakupił :)
Ostatni raz kupowałem w 2014 chyba, numery podałem wyzej
55202772 regu.wyprz. wtrysku 60666199
Jak wpisze ten drugi w google to wychodzi wariator
Trzeba byłoby do nich zadzwonić, czy maja jeszcze to w ofercie za taka cene, moze jakies promo było i trafiłem, no ale nie sadze. Wiem, tylko, że mam tam jakiś rabat u nich kilka % za to, ze 4 auta z salonu od nich braliśmy ogólnie ;d
takie różnice w cenie by były? ja byłem dzisiaj pytać w aso - wymiana rozrządu + pompa z robocizną 1050 zł bez wariata
za 8 minut udostępnię filmik z "dźwiękiem" mojego silnika