-
W swoją 156 wladowalem tyle kasy ze szkoda gadać a wystarczyło zmienić silniczek, kosztował kiedyś 650 zł za używki różnie trzeba dać a poza tym nowych juz nie ma. Ten sam silniczek jest w bravo Brava 1.2 16 v
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
-
Chyba jeszcze w jakiejś corsie b
-
Ja wymieniałem cały nastawnik biegu jałowego + smarowanie ślimaka krokowego, wszystko z używki i wszystko działa jak z fabryki :D a wcześniej co światła to gasła :D
-
tez sie przymierzam do zakupu silniczka krokowego tylko ze przegladajac aukcje na allegro mam wrazenie ze chyba ludzie myla pojecia bo wystawiaja zaworek wariatora jako krokowy no chyba ze ja cos nie kumam ale krokowy jest przy przepustnicy tak? Czy ten zaworek nad korkiem wlewu oleju tez ew wpływa na falowanie obrotów?
-
Tak mylą się, nastawnik to nastawnik a to co mylą to elektrozawor wariatora i nie ma on wpływu na falowanie, zaworek o którym mowie jest w kolektorze ssącym
-
mialem sytuację spadku obrotów przy dojeżdzaniu do skrzyżowania w ten sposób iż bylo mocne wachnięcie poniżej 900obrotów po czym następowała stabilizacja,czasami nawet auto zgasło
przyczyną był źle ustawiony rozrząd ,mimo iż auto odpalało na strzała
po wymianie rozrządu na blokadach objaw minął,i obroty trzyma wręcz wzorowo
-
@DAREK2116 @MYPPX a macie może jakiś numer tego nastawnika? Bo wpisując w allegro to wyskakują tylko silniczki od nawiewów. Jak tego szukać?
-
Końcówka numeru bosch 650 ale musze pójść do garażu gdzieś leży. Ten sam ma bravo 1.2 16v i jakiś opel corsa b.Ale wpisz w allegro silniczek alfa 156 czy Google jak nie to ci później znajdę. Rozrząd to jasne ze sprawa kardynalna w tsach to rzadko żeby był dobrze złożony