Cześć,
Mam Alfę 156 z silnikiem 2.0 TS 155KM i problem jest następujący, po uruchomieniu samochodu obroty utrzymują się na poziomie ~2tys., później po ruszeniu i przejechaniu kawałka obroty na biegu jałowym schodzą do normalnych wartości tj. ~1000-900 i są raczej stałe, lecz jak poruszam się po mieście i powiedzmy dojeżdżam do świateł, wciskam hamulec i sprzęgło to obroty spadną do 900, podskoczą na chwilę do 1600 znów spadną do 900 i podskoczą do 1200-1000 i znów spadają do 900 i tak się utrzymują. Co może być tego przeczyną? Z tego co wiem to przepływomierz był niedawno wymieniany, tak więc raczej odpada :p Myślałem nad przeczyszczeniem przepustnicy i silniczka krokowego, ale najpierw chciałem się poradzić, zanim wezmę się za rozbieranie. Proszę o konkretne odpowiedzi
Przeszukałem parę tematów na różnych forach, ale nie znalazłem takiego przypadku :/
Takie jeszcze pytanie, jak to jest z adaptacją silniczka krokowego i przepustnicy? Jest konieczna zawsze czy jak tylko czyszczę, to też muszę przeprowadzić adaptację?