-
Link póki co nieaktywny - nie znaleziono strony.
Jeździłeś bardziej w trasie, czy po mieście? Generalnie, o ile nie ma +/- 30C na zewnątrz, to żeby mieć na wskaźniku 90C, to musisz albo stać sporo w korkach, albo przycisnąć mocniej w trasie. Właśnie wróciłem z Krakowa, dwie godziny autostradą przy prędkości 120-140, i wskaźnik nie doszedł do 90C. Dopiero, gdy zjechałem na osiedle i jechałem chwilę wolno +manewrowanie na parkingu, to stanął na 90C i włączył się wentylator. Stan "trochę przed kreską na 90C" jest normalny. Pamiętaj, że dla diesla optymalne temp. pracy to ok. 80-100C. Jest w porządku :).
Co do wskaźnika paliwa, to w okolicach pierwszej kreski właśnie tak ma. Wystarczy, że staniesz na trochę nierównym terenie, i ptrafi zaświecić rezerwę, a pół godziny później strzałka pójdzie w prawo. Taki urok :).
-
Hmm, z tą temperaturą to dziwnie jazda głównie po mieście ale nie z pkt a do b w 5 minut tylko trochę jeżdżenia miałem, raz z kolegą jak jechaliśmy, trochę też poszaleliśmy to kręciłem ją dość wysoko i też nie doszło do 90. On ma Passata B5 i u niego w ok. 15 minut jazdy po mieście na wskaźniku jest 90, w sumie to nie jest aż tak ważne, ale wolałem się upewnić czy to w miarę normalne czy nie.
P.S.
Co do filmiku z edytowałem ustawienia w picassie więc powinien działać.
P.P.S.
Nie jest to trochę przed 90 właśnie, to jest lekko nad kreską między 50 a 90.
P.P.P.S.
Co do tej temperatury to wysnułem pewną teorię, w instrukcji obsługi AR 156 wyczytałem że to jest wskaźnik temperatury płynu chłodzącego.