-
Odkręć tą plastikową pokrywę silnika i zobaczysz wtedy co i jak odkręcić, ogólnie wyciągnięcie świec jest proste jak drut ale zawsze lepiej przed okręceniem zrób sobie zdjęcie żeby nie pomieszać kabli i cewek.
ps. przy wkręcaniu świec z powrotem pamiętaj żeby robić to z wyczuciem aby ich nie ukręcić.
-
W jednej "komorze" było pełno oleju, świeca w nim pływała, wykręciłem ją, przeczyściłem i wkręciłem z powrotem, problem nie ustał, a ja zawiozłem auto do partacza z zamiarem naprawy, ale jako że ostatnio zrobił mnie w wała tekstem "bez faktury mi nie udowodnisz, że tu grzebałem" tak samo jak będzie ok to będę się chciał przejechać żeby sprawdzić jak jeździ i odjechać, bo bez rachunku na którym nie ma mojego podpisu nic mi nie udowodni ;)
Jutro dodam cwaniaczka do listy niepolecanych bo dziś już nie mam sił.
-
Nie czaje? Skoro masz to auto u siebie to czemu chcesz jeszcze raz mu je zawozic ?
-
Bo się nie znam na wszystkim, fakt chcę się nauczyć, ale dla mnie czarną magią było wykręcenie tej świecy. Teraz już wiem co i jak zeby je wymienić, ale do innych jak sondy sie nie mieszam, bo nie wiem nawet gdzie są
-
Nie oddawaj do niego. Szukaj innego.
Do takiego chama czy cwaniaka w życiu bym nie oddał samochodu.
Jaki by nie był, to jest nasz środek transportu czy też nasze narzędzie pracy. Za kilka lub kilkanaście tysięcy złotych.
I nie masz oporów aby zostawić go na kilka dni... a on śmie cię podejrzewać, że chcesz go zrobić w wała za kilka stówek za robociznę?
Jesteś młody, więc można zrozumieć, że nie wiesz jak się zachować. Ale na taki tekst, to bym chyba powiedział "pocałuj się w dupę..." i na pewno nie skorzystał z jego usługi.
-
Dokladnie tak, bron boze nie dawaj mu auta do naprawy. Wie ze jestes laik i moze ci wcisnac kazda scieme. Nie oczekuj ze cokolwiek ci naprawi po takim tekscie, ja to bym sie bal ze jeszcze cos popsuje... skoro i tak mu nie udowodnisz ? Takich to szerokim lukiem omijac!
Napisz skad jestes a napewno ktos ci poleci rzetelnego mechanika w twojej okolicy.
-
Lęka Opatewska, niedaleko mam Kępno i Wieruszów
-
Nie wiem u kogo byłeś ale spróbuj tu.
Świba 233 Bogdan Adamski tel 661 957 330.
-
Auto odebrane, wymieniona świeca, która była zalana i siatka wydechu. Oczywiście na koszt "specjalisty".
Dziś stwierdziłem, że świat mnie nie kocha, jadąc do szkoły poczułem, że auto ściąga na lewo. Zatrzymałem się a opona wyzionęła całe powietrze. Założyłem dojazdówkę i przez brak kasy przy sobie jutro pojadę do wulkanizatora żeby mi ją doprowadził do porządku.
Ale ja i tak kocham to auto :D