-
Wtryski możesz sprawdzić sam i zobaczyć jak rozpylają paliwo. Jak któryś będzie dziwnie się zachowywał, to problem znaleziony.
Jeżeli masz nieszczelność to musisz szukać między przepływomierzem a kolektorem. Rozciągnij tą harmonijkę na dolocie i zobacz czy nie ma tam dziury, ja tak miałem. Sama przepływka powinna być ok, skoro komp wykrył nieszczelność.
-
Ok :) jutro jadę do serwisu i jeżeli się uda to poproszę o sprawdzenie wtrysków ... a jeżeli chodzi o dolot to dziura była więc wyciąłem całą tą harmonijkę i wymieniłem na rurę stalową z nierdzewki tak że weszła do środka dolotu , zacisnąłem z każdej strony opaskami stalowymi wiec powinno być już w porządku :) ... natomiast po wymianie przepływki na starą i skasowaniu błędu auto nadal pokazuje zawyżone spalanie natomiast błąd nie wychodzi na stałe ale tylko rano po odpaleniu trochę go szarpie, na chwilę wychodzi MCS żeby po 10 sec zgasnąć myślę że to wina cewki na 2 cylindrze ponieważ jest najstarsza chyba jeszcze z datą produkcji auta :( . Wielkie dzięki za wszelkie info na pewno będzie przydatne i myślę że w końcu uda mi się wyleczyć Bellę :rolleyes:
-
Witam grzes1275 miałeś rację z tym wtryskiem po wymianie problem minął i auto pali i zachowuje sie normalnie :)