-
8GB pendrive kosztuje nawet 15zł :) faktycznie trzeba mieć sklep z pendrive'ami i mnóstwo forsy żeby prowadzić badania laboratoryjne na temat: jak duży pendrive zadziała :)
Przydałby się grant z Unii normalnie.
Podpowiedź: jeśli Unia nie przyzna grantu zawsze można pożyczyć na kilka minut większy pendrive od kolegi :)
Jako pierwszy odpowiedziałem na Twój apel i zauważ merytorycznie.
A co moje dalsze wypowiedzi mają na celu? Pokazanie, że coraz więcej jest tematów o tym, że "nie chce mi się sprawdzić samemu to niech mi podadzą gotową odpowiedź na talerzu- przecież to forum jest i muszą mi pomagać na każde moje zawołanie".
Jaki problem jest w zorganizowaniu sobie takiego pendrive'a (większego niż aktualnie się ma) i po prostu sprawdzeniu czy będzie git?? Tym bardziej, że nie da się niczego zepsuć o czym sam doskonale wiesz.
O wszystko już trzeba pytać na forum? :) Sznurówki też zawiązać?
-
Kolejne argumenty bez sensu.. 8GB jest tani i popularny. Ale gdybyś nie wiedział, to np. 256 GB kosztuje kilkaset złotych. I nie zamierzam wydawać tyle, by sprawdzić, wg Twojej sugestii, czy zadziała, czy może nie.
A nie znam akurat nikogo, kto takim, czy np 128 dysponuje.
Odpowiedziałeś merytorycznie , że używasz 4Gb. I ok. Dziękuję za odpowiedź. Ale niestety nie jest to najwyższa pojemność, bo i 8 i 16 też obsługuje. Może ktoś akurat testował z 128 czy 256.
A, że Ty akurat nic sensownego nie miałeś do dodania to zaczynasz się wymądrzać, że temat bez sensu, że granty z Unii.... Masz jakieś hejterskie ciągoty, czy co?
Jeśli nie o wszystko można pytać na forum to może mnie oświeć o co wolno, a o co nie?
Może trzeba wysyłać Tobie do zatwierdzenia tematy , czy pytania?
-
Ale żeś się czepił tych 256GB jak rzep psiego ogona. Naprawdę nie rozumiesz, że to tylko taki przykład? Naprawdę nie zrozumiałeś tej przenośni czy tylko strugasz z nas głupków?
Jeżeli nie starcza Ci 4GB to sprawdzasz 8GB i po sprawie... ewentualnie 16GB żeby było na zaś. Schemat działania jest ten sam.
Zrozum to proszę. Albo nie udawaj, że nie rozumiesz...
W poście nr 6 napisałem "choćbyśmy tam 256GB wsadzili"- ku przypomnieniu.
Nie dziwota, że potrzebujesz pomocy forum do rozwiązania banalnej sprawy... bo to nawet problem nie jest.
"Grant z Unii" było przenośnią "pożyczki na pendrive'a skoro to taki problem kupić i sprawdzić". W tym samym poście zasugerowałem pomysł z pożyczeniem samego pendrive'a, żeby sprawdzić jego działanie :)
I tak- uważam, że przydałoby się coś takiego jak zatwierdzanie tematów, bo ten temat jest koronnym przykładem bezradności i oczekiwania podania wszystkiego na tacy. Przejrzyj sobie wątki to zobaczysz co mam na myśli.
-
Kopanie sie z koniem jak widać nie ma sensu. Gratuluję merytorycznych wypowiedzi. miłego dnia
-
Typowa reakcja na brak argumentów. Miłego dnia.
Życzę samodzielności w rozwiązywaniu różnych sytuacji.
-
Masz rację - to była typowa reakcja na Twój brak argumentów.
Bo jedyne co zaproponowałeś, to, że mam kupić wszystkie możliwe pendrivy i sprawdzać po kolei, który zadziała. Na prawdę świetna rada - wydać kilkaset złotych, żeby znaleźć odpowiedź na pytanie, na które byc może ktoś tutaj zna odpowiedź.
Lub ewentualnie, że mam sobie pożyć od kogoś - więc przyjmij do wiadomości, że nie znam nikogo, kto posiada większe pojemności.
Nie znasz odpowiedzi na moje pytanie, więc po co sie wysilasz?
Od tego jest forum, że jeden pyta, a inny odpowiada. Jeśli zna odpowiedź.
Ale na każdym forum znajdzie się "mądrala", który nie ma nic sensownego do powiedzenia poza pouczaniem innych, używając argumentów nie na temat.
-
Ty naprawdę nie rozumiesz. Ja Ci podałem przykład, schemat działania. Mogłeś sobie zacząć od 16GB. Ile razy mam powtarzać, że chodzi mi o schemat rozwiązania zagadki?
Nie czytaj tego co napisałem wprost, dosłownie... w tym co napisałem jest ukryty sens, którego za cholerę nie pojmujesz.
Ale skoro tak, to cofam wszystko co wcześniej napisałem, przepraszam i piszę:
to weź sobie kolego skombinuj pendrive'a 16GB, a jak nie będzie z jakichś względów działać to wtedy 8GB.... i będziesz znał odpowiedź. Podałem Ci rozwiązanie na tacy.
CZY TERAZ ROZUMIESZ ???