Pomierz też kilka kubków z różnych stacji benzynowych.
Wziął bym też taki uchwyt. :)
Co to przykręcanego pod podłokietnik, pomysł spoko ale nie przykręcisz tego do wielu zestawów foteli skórzanych bo podłokietnik jest cały "miękki" (sam mam taki)
Printable View
I ja się piszę na taki zestaw jak powstanie.
I ja również. W razie czego przypominać się na PW, bo mogę zapomnieć tu zajrzeć :)
Aktualnie rozesłałem wstępny model do wycen. Materiał ostatecznie będzie termoformowany ABS. Kolor prawdopodobnie czarny - choć tu nie ma ograniczeń, taki jaki się zamówi, taki będzie.
Z MDF'u można to oczywiście zrobić, ale detal by kosztował ok 150-200zł w produkcji... Więc odpada.
Jak będę dokładniej wiedział, ile to może kosztować, to siądę dokładniej do projektu. Jeśli chodzi o wersję przed FL, to ten element tunelu sobie wyciągnę od siebie. Po FL, ktoś będzie musiał mi podesłać ten element albo może na allegro da się wyrwać za grosze. W każdym razie w przypadku termoformy, nie wiem czy uda się zrobić moduł wspólny dla kubków, a inne mocowanie (tak, żeby tylko moduł podmieniać i mieć wersję po FL) - zobaczymy :)
Też byłbym chętny na takie cudo, jednak pytanie takie, czy tylko będzie to na kubek termiczny? Byłoby dobrze, gdyby weszły np kubki z Maka z kawą.
Nie, absolutnie nie tylko do kubka termicznego. Kubków termicznych są tysiące. Tak samo innego rodzaju kubków.
Co macie pod ręką, to miarkę w dłoń i dawać co tam wychodzi. Np taki model -> Załącznik 189823 przewiduje głębokość nawet do 70mm, średnica u góry ma 75mm. Podejrzewam, że można pociągnąć to do 80mm średnicy. Ile obwodu ma kubek z maka na wysokości 50-70mm?
Pomysł jest świetny bo tego naprawdę brakuje w szóstkach - co do średnicy ja bym pomyślał o czymś sprężystym w środku co by się dopasowywało do kształtu ,ewentualnie jeden otwór mniejszy drugi większy
Też się piszę na to :) nawet jak by to 100 zł kosztowało to biorę :)
Biere!
Po wstępnych wycenach jestem w stanie powiedzieć, że detal musiałby niestety kosztować około 100zł już dla kupującego. Materiał - termoformowany ABS. Czy jest to akceptowalny koszt dla Was?