Zmień tytuł tematu na " rozwaliłem silnik " albo " odje%^łem niezły trik " bo to się raczej często nie zdarza.... :)
Printable View
Zmień tytuł tematu na " rozwaliłem silnik " albo " odje%^łem niezły trik " bo to się raczej często nie zdarza.... :)
Miałem podobnie, co prawda na piatym biegu skrecajac w boczne ulice, nie zredukowalem biegu, nie wiem jak to sie stalo, zamyslony bylem.Silnik zgasł, check engine.
Dojechałem do domu i na drugi dzien w trakcie jazdy check zgasł, wszystko wróciło do normy.
a tak z ciekawośći to silnik 1,9 8V od alfy 159 jest taki sam jak 1,9 8V od np alfy 147? :D
Tak jak kolega wyzej, skrzynie maja " zabezpieczenie" przed wrzuceniem jedynki z wysokich biegow. Ale jesli sie tak juz stalo, rozrzad jest caly to napewno oberwala glowica.
Odpowiadaja za to synchronizatory.
Teraz mój komputer się śmieje. To czy się uda wrzucić 1 czy nie zależy tylko od siły przyłożonej na drążek i szybkości tego ruchu. Synchronizatory nie są żadnym zabezpieczeniem, a to że trudno wbić wynika tylko z bardzo dużej różnicy prędkości obrotowej wałka głównego i zdawczego. Nie ma żadnych zabezpieczeń.