To poszarpywanie występuje tylko na zimnym czy na ciepłym silniku też? U mnie tylko na zimnym...
Printable View
To poszarpywanie występuje tylko na zimnym czy na ciepłym silniku też? U mnie tylko na zimnym...
mesque zapomnij o 2.2jts. Kup sobie jtd, przynajmniej nie zabije Cie kosztami utrzymania.
;) miałem jtdm przez 4 lata, jts jest tańszy w utrzymaniu ;) i co dla mnie ważniejsze to wolnossąca benzyna, takiej szukałem;) na 3.2 mnie fantazja nie puściła ;)
szarpanie występuje na zimnym i na ciepłym silniku :/
Wymieniałeś świece?
Pokusiłbym się o wykonanie diagnostyki z MES w warunkach drogowych. Może sterowanie wałkami rozrządu jest zakłócone.
Świece powymieniane czyli sprawdzę co z rozrządem bo błędów nie ma :/
Tego nie sprawdzisz. Niedomaganie rozrządu objawi się checkiem na desce. To o czym myślę, że może wariator przycina się w granicach błędu.
Szarpanie może też powodować uszkodzony moduł świec albo sonda lambda.
Sprawdź wtryski, może któryś się zacina. Podepnij się pod kompa i MES'em sprawdź ich korekty.
W JTS nie ma takiej opcji. Za to jest wiele innych parametrów, którym warto się przyjrzeć. [MENTION=65613]grzopi[/MENTION] sprawdzałeś czy w ECU nie zapisały się jakieś błędy? Zanieczyszczone wtryski też objawiają się wypadaniem zapłonu.
Panowie dzięki wielkie za zainteresowanie jutro podjadę i podepnę jeszcze raz kompa i sprawdzę wtryski.