-
U mnie Q-Tronic znosi 490Nm bez problemu. Turbo mam w dobrym stanie i nie chodzi i mi o uzyskanie dodatkowych KM u góry (bo jeżdżę dołem), tylko pociągięcie dalej momentu obrotowego, żeby wolniej opadał. Bo przy 3300rpm mam już tylko 450Nm. A wolałbym w miarę równe 500Nm. Robienie większego momentu i tak nie ma sensu przy Q-Troniku, ze względu na torque limiter.
-
A można tak turbo wymienić i nic nie trzeba przerabiać??? Samo turbo wymienione coś da???
Pytam tak z własnej ciekawości bo ja mam standardowe w 2.4 JTDm czyli 200KM
-
Tez mnie ciekawi czy mogę wstawić turbinę od 210 i tak chwilowo jeździć póki nie wyląduje na strojeniu - pewnie tak z miesiąc zanim uda mi sie znaleźć czas.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
podpowie ktoś jaka jest turbina w 210hp? garreth ale jaki nr etc....
nie słychać jej w moim bolidzie ale lekko podcieka , rura intercoolera zapocona , mysle o zmianie turbo za jakiś czas...i podpowiedcie gdzie taka dokupic
-
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/03/361.jpg jak na mój gust nie opłaca się wstawiać turbo od 210 km.... tutaj masz wykres pogladowy z turbo od 3l bmw f10 270 km. Turbo jest nie do zajechania. Ustawiasz doładowanie na 1.8 bara i auto ciągnie praktycznie na każdych obrotach. Tyle że wymiana wtryskow jest wtedy obowiązkowa. A bella na zapietej trójce dalej potrafi zapiszczec.
-
Jednak chce kupić nowa a nie regenerować (moja strasznie cieknie) a cena za jedna i druga jest taka sama wiec wolałbym już zapłacić za ta od 210KM - może pozwoli ona lepiej wystroić Belle. Auto muszę złożyć do końca tyg. Natomiast na strojenie pewnie dopiero następny tydzień (zależy kiedy Cinek znajdzie czas - czekam na odpowiedz). Mam nadzieje ze da sie jako tako jeździć bez strojenia.
-
Bierz z210 sam tak mam. Krk nie ma sensu. Garet lepiej wstaje i potem można ładniej wystroić, ale tylko u kogoś ogarnietego. Nie żadne mirki tuningu itp. Tylko do kogoś z chamownią.
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
-
Strojenie chce zrobić w Cinsoft i od razu egr i dpf out. Klap już nie miał jak kupiłem. Co do Tunera to na forum wyczytałem ze dobry wybór, chyba ze ktoś zna jakiego dobrego w okolicach Łodzi .....
-
No i jeszcze prośba .... To jest dokładnie turbo od 210KM? http://www.turbosprezarki-nowe.pl/al..._71789287.html
Numery OE zgodne z eper dla 200 i 210
-
Cinek ma to już ogarnięte - więc dobrze Ci to zrobi, co do turbo to tak to ta której potrzebujesz. Przy wymianie jeszcze nowe wszystkie uszczelnienia przy turbo ( sprawdź w eper ), olej.