-
jedz na szarpaki w pierwszej kolejnosci. ja niby miesiac temu robilem wszystko co bylo nie tak a sie okazalo ze slepy diagnosta przegapil rozkraczony gorny wahacz i tuleje przednia dolnego wahacza przez co podczas ruszania i hamowania wali + przy zmianie biegow
-
Wlasnie wracam z ogledzin. Wrzuciłem jedynke otworzylem maske i pcham samochod raz w przod raz w tyl. Slychac klikniecie i caly silnik "majta" sie niemiłosiernie. Ktoras poduszka?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
-
chyba czesciej od srodkowej i prawej poduszki silnika siada ta lewa na skrzyni biegow. aby ją obejrzec z tego co pamietam trzeba odkrecic kolo i zdjac plastikowe nadkole, zuzyte poduszki najczesciej widac golym okiem(sa pozrywane). Jednak ktos starszy stazem niech sie tez wypowie:) niestety, jesli to poduszki to ich ceny są dosyc spore. dla 2.4jtd 10v poduszka skrzyni kosztuje w okolicach 350zl z tego co pamietam, a na dniach patrzylem je bo tez przechodze taki sam problem ze stukaniem, lecz jest przy ruszaniu, hamowani, przyspieszaniu i szybkiej zmienie biegow.
-
Zaobserwowałem jeszcze jedna rzecz. Mam dokładnie to samo co na filmiku, wrzucony 1 bieg.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...st1225621.html
..obawiam sie,ze to jednak dyfer jest na wykonczeniu... ;/
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
-
Jak kolega wyżej - przyjrzeć się poduszkom, w mojej starej 156 2,4 to one taki efekt dawały, sprawdzić czy wszystkie śruby od przegubów wewnętrznych są dobrze dokręcone, obejrzałbym również klocki i tarcze bo one u mnie ostatnio też wydawały dość niepokojące dźwięki. Jeszcze jedno, kiedyś spotkałem się z czymś podobnym jak ktoś przy wymianie przegubów dodał zbyt małą ilość smaru.