Dokładnie tak jak Seba radzi, postaw ojca przed faktem dokonanym: "olej to olej, na uj drążyć temat". ;) Zalej na spokojnie 5w, pojeździj jedną, czy dwie wymiany, a jak się przekonasz że nic się złego nie dzieje, to zrobisz wtedy płukankę.
Printable View
Dokładnie tak jak Seba radzi, postaw ojca przed faktem dokonanym: "olej to olej, na uj drążyć temat". ;) Zalej na spokojnie 5w, pojeździj jedną, czy dwie wymiany, a jak się przekonasz że nic się złego nie dzieje, to zrobisz wtedy płukankę.
Noo dobra :D Ale jak mi się coś rozszczelni to Was znajdę :D :D :D (żart) jutro coś zamówię a teraz wracając do głównego pytanie Shell czy Castrol ? 5W40 czy 5W30 ? Jak teraz to jest bo sam już nie wiem ?
Shell Helix Ultra 5w40
Wlej 5w40 w baniak od 10w40 o po sprawie
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
No ale po co te kombinacje, to ja nie wiem... ;)
No dobra olej zmieniony , teraz założyłem filtry Filtrona i silnik chodzi inaczej. Ciszej i na zimnym nie klekota jak klekotał pewnie wine miał filtr paliwa (MaxGear) i powietrza tez chyba jakiś chińczyk który miał siatkę na zewnątrz a ten teraz ma siatkę w środku robi to jakąś różnice ?
nie,
nie klekocze bo olej pewnie był przepracowany :P
Z czasem klekot wróci :D
Prędzej również po zmianie na castrolu jeszcze nie było tak może ma coś wspólnego filtr ? Prędzej kraft (duży) teraz filtron (znacznie mniejszy) .
Mam prośbę pisz po polsku bo ciężko się to czyta :D
Olej zalałeś ten sam 10W40?
Ja 3 lata temu Passerati z 98 wypłukanej płukanka luqui Molly z lekka obawa co będzie (chciałem zastąpić 10w40 -> 5w50 dla turbinki) nic sie złego nie stało a turbo odżyło :-) polecam taki zabieg
Wysłane z ☎️