Nie o drut mi chodzi! Drut jest od klamki a mi chodzi o plastikowe cięgno od zamka na które działa przekręcenie klucza.
Nie o drut mi chodzi! Drut jest od klamki a mi chodzi o plastikowe cięgno od zamka na które działa przekręcenie klucza.
Te plastikowe ciegno siedzi na "jabłku" musisz pociągnąc to zejdzie.
Z tyłu pewnie masz uniwersalne siłowniki założone, podczepione do głównego drutu i się rozkręciły mocowania.
Mała uwaga przy skręcaniu wszystkiego do kupy, głośniczek przy klamce jeśli jest o zły kąt wpięty, potrafi blokować cięgno rygla.
Tak jak koledzy piszą, musisz zdjąć z tyłu boczki i sprawdzić kable kostki siłowniki, może coś się odczepiło a może siłowniki padły i trzecia sprawa ktoś w innym poście pisał że za tylne zamki jest odpowiedzialny osobny moduł czy jakoś tak, posprawdzaj najpierw w drzwiach. Ja miałem podobny problem jak Ty, tzn dostałem jeden kluczyk z rozwalonym środkiem więc zostało otwieranie z kluczyka tylko że u mnie otwierają się wszystkie. W związku z tym zakupiłem centralkę i wpiąłem się jak w temacie na forum pod tylnym światłem stopu i teraz cieszę się otwieraniem lalki z pilota a dodatkowo z pilota otwieram sobie również bagażnik, jedyne co to nie wpiąłem się w kierunki bo sterowanie z centralki jest minusem i pod żaden kabel tam nie działa.Ale to akurat nie przeszkadza mi. Wracając do tematu rozbierz tylne drzwi i tam najpierw posprawdzaj.
coś tam było o podgięciu jakiejś nóżki z tego co pamiętam ale ja tego nie kumam a nie pytałem bo nie chce na idiotę wyjść ponieważ to moja pierwsza lalka i jestem jeszcze zielony, chyba że to nie o to chodzi to proszę o jakiś link czy jak.
dzieki
Zdemontowalem oba zamki i okazalo sie ze sa rozne tzn. lewy ma biala obudowe a prawy czarna czyli jeden nie jest z tego modelu tylko ktory? Po rozebraniu okazalo sie iz lewy ma spalony silnczek a prawy uszkodzone 3 zeby na plastikowej zebatce. Po drobnej modyfikacji prawy zamek dziala jak powinien:) do lewego moze uda sie dopasowac inny silniczek i tez bedzie dzialal. Zamki maja jeszcze jedna roznice a mianowicie lewy po zamknieciu ma mozliwosc odryglowania drzwi klamka wewnetrzna, prawym juz tak sie nie da, taka budowa zamka.