To temperatura przepływu powietrza ?
Printable View
To temperatura przepływu powietrza ?
to podaj jaka ma temp na przeplywce
Dziś przy temp zewnętrznej 19', komp na przepływce pokazywał 30' - z ciekawości co to zmienia?
To teraz mały zgryz. Pojeździłem dziś z miernikiem i podaje wartość podobna do tej z komputera a masa powietrza rośnie. Odpiąłem przepływke od kabla i różnicy nie zauważyłem więc pewnie walnięta - nawet nie spadły obroty.
Możliwe że takie coś powstało poprzez zrobienie adaptacji na uszkodzonej przepływce? Po odpięciu i gazowaniu masa powietrza normalnie była pokazywana na kompie, jedynie napięcie i temperatura 0.
Nie wiem czy masz rozpiskę pinów przepływki:
1 - napięcie pomiaru temperatury
2 - +12V
3 - masa
4 - +5V referencyjne
5 - Uwy mierzonej masy powietrza (4.56V - 640kg)
Skoro przepływ według ECU rośnie a napięcie stoi, to masz uwaloną przepływkę i jeździ na stałej mapie awaryjnej.
od 2.4 jest inny wkład
Jak byś napisał to 3h temu to nawet bym nie pojechał sprawdzić do garażu bo mam 10km od domu. Ale pojechałem i przepływomierz 0 281 002 309, wkładka F 00C 2G2 044. Na górze zepsuta wkładka z V6 na dole sprawna z przepływomierza do 2.4 cf3 140KM.
Po założeniu wolne obroty bardzo stabilne, ładnie się zbiera i nie denerwuje mnie ten pomarańcz na desce. Co prawda został jeszcze jeden ale tu nawala pompa ABS pokazując że czujniki z prawej strony padły.
to wstaw jeszcze z FESa jak pokazuje przepływ powietrza, myslałem ze w 3.0 masz wkładke F 00C 2G2 030