...Trudno powiedzieć bo za mało km moją Bellą przejechałem ale olej chyba ma już chyba do wymiany zaczne od tego i będe obserwował co się dzieje xD
Printable View
Kluczyk w stacyjne nie ma żadnego znaczenia w takich przypadkach a przekręcenie zapłonu nie robi tutaj różnicy. Możliwe, że w modelach z nowszym softem, jak np Twoja AR już nie reaguje na odpięcie niektórych urządzeń od obwodu. W moim i wielu modelach aut każde odłączenie jest rejestrowane i podczas diagnozy egzaminerem widnieje jako błąd. Najprostszy przykład z poduszkami i przepływomierzem oraz właśnie poruszanym w temacie EGR. Również czujnik temperatury paliwa, i jeszcze klika innych reaguje w ten sam sposób i sam tego doświadczyłem a elektronik kasujący błędy to potwierdził.
wyciągnięcie kluczyka przed wszelkimi naprawami to podstawa ;
czasami błąd jest rejestrowany , ale z niskim priorytetem (chwilowy , niewystępujący) i nie ma wpływu na późniejszą pracę silnika
Hej, A może mi ktoś powiedzieć. Co to jest, ta czarna "skrzyneczka" na zdjęciu na kolektorem ssącym po jego prawej stronie.
Dochodzą do niej dwie rurki. Jedna z prawej strony - gruba, jakby z jakimś płynem oraz odpływ (chyba) u dołu. Przykręcone jest to na 2 śruby na górze i jedna na dole.
Hmm...?
Dziękuje za odpowiedz.