-
Nie próbowałem. Zamówiłem drugą.
PS. Przpływka padła mi w Stilo 16V i tam nawet po czyszczeniu one nie wstają. (nawet kupno zamiennika to dramat bo poza Boshem nic nie chce działać) Może te z silnika 8V są bardziej podatne na czyszczenie więc na pewno nie zaszkodzi spróbować.
-
Można spróbować płynem do czyszczenia elektroniki typu kontakt czy jakiś taki.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Przepływka raczej pada na amen. A nie raz działa raz nie.
W tym drugim przypadku winny jest EGR. Odpięcie przepływki go zamyka - i problem z nim na chwilę ginie.
Więc jak odpięcie przepływki pomaga to następnym krokiem jest jej podłączenie i zaślepienie EGR'a na próbę.
-
Ok dzięki Panowie, popróbuję z przepływką i EGR, napiszę o efektach. Tylko nadal zastanawia mnie brak błędu na OBC przy tak poważnej awarii jednostki napędowej.
-
U mnie EGR zaślepiony i sprawny.
Jeśli masz ELM'a to podłącz pod kompa (multiecuscan.net) - wtedy zobaczysz błędy. Nie wszystkie błędy są wyświetlane na desce rozdzielczej. Poza sczytaniem błędów będziesz mógł sprawdzić zarówno działanie przepływomierza jak i EGR'a. Chociaż najszybsza diagnoza to chyba proste odpięcie kostki z przepływki i sprawdzenie zachowania silnika.
-
EGR (wraz z cewką) oraz czujnik doładowania wyczyszczone, EGR nie był bardzo brudny ale bardzo ciężko chodził, czujnik doładowania był praktycznie całkowicie zabity nagarem. Teraz autko śmiga bez zająknięć, dzięki za pomoc ;)