Pewnie dasz rade, ale wygoogluj sobie jak ta obudowa filtra wygląda żebyś wiedział co kręcić :)
Printable View
Pewnie dasz rade, ale wygoogluj sobie jak ta obudowa filtra wygląda żebyś wiedział co kręcić :)
Panowie, wystarczy dokręcić z uczuciem, a obędzie się bez przecinaka ;)
Co do śruby, uważam że z łbem sześciokątnym jest o wiele lepsza, ale trzeba sobie wyspawać klucz z niskiej nasadki oraz rurki/pręta i nie będzie problemu z odkręceniem korka. JTS ma korek w znacznie lepszym miejscu :cool:
też mam korek z imbusem i przy ostatniej wymianie nie obeszło się bez spawania na młotek i przecinak słabe podejście szczególnie jak nie ma się kanału :)
Witam chciałem poinformować że operacja zakończyła się sukcesem. Może to się komuś przyda, śrubę udało się okręcić przy pomocy nasadki 13 i ona była złapana przez żabkę ale taką długą może z pół metra bo normalnie żadnej grzechotki do nasadki z boku już nie włożymy. Dobrze że zamówiłem korek na miejscy w sklepie w poniedziałek na dzisiaj był 10 zł z podkładką. Filtr oleju posiadając klucz ( tak jak wyżej wstawiłem zdjęcie ) bez problemu wymienimy jedynie słabe dojście i trzeba trochę gimnastyki. To na tyle myślę że może komuś te informacje się przydają pozdrawiam i dzięki ( po raz kolejny ) za pomoc :)