Pochwal się co to za mody narobiłeś ;)
Printable View
Pochwal się co to za mody narobiłeś ;)
i kto robil sprzeglo albo gdzie kupiles gotowca
jakiś szczególnych modów nie było , przede wszystkim nowe turbo , żeby zniosło więcej, nowa dwumasa , jak wyżej pisałem sprzęgło, w układzie napędowym oba przeguby wewnętrzne trochę innej konstrukcji (zetta erra), skrzynia zrobiona solidnie :P ja celowałem na moc koło 200km , przy czym ważne było aby auto wytrzymywały trudy jazdy w mieście , zwłaszcza ze mam ciężką noge na codzień :P
Tak jak ktoś wcześniej wspominał na temat dwu masy , miałem chyba niuton przekroczony , bo było czuć że je gniecie :P na ten moment jest zestrojone ok :P
- - - Updated - - -
sprzęgło robiłem tu :
http://www.sprzegla-regeneracja.pl/
150 zł za obicie kevlarem:P
dociski się nie cofają także musiałem kupić nowy zestaw, teraz czuć różnice, sprzęgło jest nieco agresywniejsze, ale mimo wszystko fajnie pracuje na codzień :P
Pochwal się jeszcze wynikiem z hamowni ;) turbo fabryczne czy większe?
zmieniona mapa na 190KM i 380Nm, ale żeby tylko 40kkm wytrzymało? to jakiś śmiech
nie szczeniacki styl jazdy, ale lubię wykorzystywać moc, chociaż i tak za dużo jej nie ma
- - - Updated - - -
Sprzęgło kupował zaprzyjaźniony mechanik pewnie z intercarsu albo innej dużej hurtowni, wymieniany był komplet z dwumasą.
- - - Updated - - -
o, widzisz dobra podpowiedź, dzięki.
to docisk kupić zwykły, tyle że nowy, dobrze rozumiem?
ile zrobiłeś km od złożenia sprzęgła?
ciężko powiedzieć ile zrobiłem, ale jest duża różnica w działaniu :P moim zdaniem jest wrażenie ze sprzęgło dosłownie klei :P gość który robił modyfikacje sprzęgła stwierdził ze na ślizganie to powinno pomóc :P ostatnim razem sprzęgło ślizgało się już po 5tys :P
Jedynie co mogę od siebie dodać, to bardzo ważne żeby docisk składać z specjalnym urządzenie:P wbrew pozorom docisk jest delikatną konstrukcja :P
Składałem sam ,tak jak wszystko robię przy aucie :)
sprzęt wyspawał mi znajomy , są gotowce , ale bardzo drogie:)
Załącznik 215976Załącznik 215977Załącznik 215978
z taką samoróbką jest trochę dłużej robić bo wszystko trzeba dobrze wyregulować przed złożeniem , ale spełnia swoje zadanie :)
w moim temacie jest dużo zdjęć z napraw które robię :) gdzieś tam też wrzuciłem dokładne zdjęcia jak robiłem całą skrzynie :P