Czyli jak? bo za bardzo się nie znam :/
Printable View
Czyli jak? bo za bardzo się nie znam :/
To jak się nie znasz to nie zrobisz. Trzeba znaleźć moduł, zidentyfikować audio out i zobaczyć gdzie idzie (albo do radia jak ma wejście phone in/audio in albo do głośnika/ów). Problem leży tam. Moze coś urwane, może spalone.
Jeśli chodzi o ten zestaw, mam identyczny w swojej GT. Panel do odbierania jest taki sam, a głośnik mam obok lampki w podsufitce. Co do sparowania całego zestawu, tak jak już wcześniej padły informację. Kod do sparowania to 1234 i musisz sobie podgłośnić w radiu zestaw. Wchodzisz w menu w opcje phone i w radiu wciskasz przycisk, którym przesuwasz listę piosenek. Wtedy podgłośnisz sobie cały zestaw głośnomówiący. Ja mam ustawione cos w ok 50 i działa perfekcyjnie.
Gdzie w radiu jest opcja "phone" pojawia się po podłączeniu telefonu czy jak z kimś rozmawiamy ?
Wchodzisz w Menu radia i przesuwasz dostępne opcje. Po jakimś czasie pojawia się PHONE. Wybieramy tę funkcję i wtedy głos z radia przenosi nam się na ten, który mielibysmy ustawiony gdyby ktoś do nas zadzwonił. Przyciskiem Rev ustalamy poziom głośności. Funkcja jest dostępna cały czas i nie musisz się łączyć z tel.
Pytałem bo ja takowej nie mam :( moje radio to http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/01/26.jpg
Problem może być w kilku miejscach:
1. w radio wciskasz menu i przełączasz poszczególne opcje. Jak natrafisz na PHONE to klawiszami głośności/góra dół ustawiasz sobie głośność systemu w trakcie rozmowy. Jeśli masz ustawione na 0 to nie będziesz słyszał rozmówcy.
2. podczas gdy telefon jest połączony przez bluetooth i po nawiązaniu połączenia możesz podgłośnić klawiszami od głośności telefonu.
3. w opcjach bluetooth sparowanych urządzeniach kliknij w ten zestaw bluetooth i powinna być aktywna opcja dźwięk telefonu (użyj do funkcji audio telefonu)