-
koledzy a powiedzcie mi gdzie sie ta centralka znajduje. pod radiem ? bo jeżeli pod radiem to ja jej nie posiadam. gdzie by to mogli jeszcze schować ?
no i czy do radia powinno byc coś podpięte jakimiś kosatkami czy jak ? bo mam tylko zasilanie i głosniki nie mam zadnych kolorowych wtyczek
-
No to grubo [emoji3]
Centralka powinna być dokładnie pod radiem, doskonale widoczna po jego wyjęciu. Podpięta nie bezpośrednio do radia, ale do radia powinna być wpięta kolorowa kostka (chyba żółta) z dwoma przewodami.
-
ja to widze tak jako mozliwy scenariusz. poprzedni wlasciciel zamiast ori radia wpial sobie jakies radio 2 din, ktore przed sprzedaza wyjal. zeby mu sie zmiescilo wywalil centralke B&M, tyle ze migal mu przebieg, byl blad w proxy itp. wiec jakis druciarz podlaczyl mu ta centralke gdzie indziej, podpial tylko zasilanie i CAN, skoro media dziala to tez USB musi byc podpiete. inny scenariusz to taki ze zostawil sobie dzialajace B&M ale mial je podpiete pod swoje nowe radio. po wlozeniu starego radia nie przywrocil wszystkich polaczen.
szukaj zoltej wtyczki gdzies za radiam, moze wystarczy wpiac?jak nie to po nitce do klebka - od slotu USB po wyjeciu schowka patrz dokad idzie kabel - na jego koncu bedzie centralka B&M. moze tam gdzies znajdziesz jakies druciarstwo ktore szlo na AUX (zolta wtyczke)?
schematy w eLearnie, lub pdfy sa wrzucone w watku o dodawaniu B&M (chyba w zrob to sam lub gdzies tu na forum 159). poniewaz masz media, to polaczenie audio tak ja wg schematu (ten schemat ktos przekreslil polaczenie mono do starych B&M tych bez USB)
-
panowie wszystko już działa. radio jest ori bez nawigacji chociaż wydaje mi się że kiedyś było tam z nawigacją. wtyczki te żółte zielone oraz niebieskie były schowane, po podpięciu wszystkiego wszystko działa jak należy tylko zastanawia mnie gdzie jest ta centralka :) wszystkim dziękuje za pomoc.