-
Ze spryskiwaczmi temat może być dłuższy. Próbnik nie świeci dalej przy pocignieciu za manetkę, w wolnej chwili (bo do rego juz kolo musze zdjac) sprawsze czy tak jest tez na pompce do szyb (bo może ja coś robię źle). Podlaczylem tez strzykawke pod przewody do spryskiwaczy do reflektorów i ledwo daje się coś przecisnąć plus tylko z jednej strony pryska, wiec nie wykluczone że i przewody są do wymiany.
-
musza byc tez swiatla wlaczone a w wersjach poliftowych jeszcze jest lekkie opoznienie i pulsujaco pryska (o ile mi sie zdaje) i mozliwe ze jeszcze po chwili kończy (bo łatwo byloby wypryskac caly plyn niepotrzebnie na same swiatla). nie sprawdzalem dokladnie, bo dlugo nie mam potrzeby pryskac, ale takie mam wrazenie
-
Mam wersję z 2015, więc jeszcze przed liftem. Tematem zajmę się pewnie dopiero za 2 tygodnie. Teraz młyn i inne większe naprawy w aucie (błąd P0016). Zrobię aktualizację jak rozwiąże temat.
-
2 załącznik(i)
Sprawdzałem dzisiaj drożność przewodów i jest ok z wyjątkiem trójnika widocznego na zdjęciu przez który w żaden sposób (i z żadnej strony) nie da się przecisnąć nawet kropelki płynu (próbowałem przez strzykawkę ale prędzej połamię strzykawkę niż coś przejdzie).
Ktoś się orientuje czy mój test oznacza że trójnik może być uszkodzony?
PS: podobno to nie trójnik tylko jakiś zawór: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...enonowych.htmlZałącznik 225366Załącznik 225367
-
TAK
Jeśli jest uszkodzony to nie będzie ci dobrze działać. Kup nowy (jest dość drogo) ale ponoć podejdzie od jakiegoś innego modelu samochodu i jest o połowę tańszy. Gdzieś tył o tym temat na forum
-
Kombinować ktoś coś takiego na miejsce oryginalnego zaworu? http://allegro.pl/zawor-zwrotny-troj...e-027d1b038eeb
-
Trochę to trwało ale w końcu udało mi się ogarnąć temat spryskiwaczy.
Pompka była sprawna, problem leżał po stronie trójnika i bezpiecznika spryskiwaczy świateł.
Bezpiecznik wymieniony (komplet za 2 zł), trójnik rozebrany na części, wywaliłem z niego wszystko co się dało (sprężynki i membranę), skleiłem na kropelkę za 2 zł (zakleiłem też dwie fabryczne dziurki w trójniku) i spryskiwacze działają super :)