Mam identyczny objaw... a może to łożyska Mac personów? Miałem kiedyś wymieniane. :/
Printable View
Mam identyczny objaw... a może to łożyska Mac personów? Miałem kiedyś wymieniane. :/
ro jest juz na 100% pewne, że to maglownica, na stacji diagnostycznej sprawdzałem wszystko, od amortyzatorów do stabilizatorów wachaczy itd. stuk idzie spod osłon na maglownicy bądź z jej środka. tylko przerażają mnie koszta kolejnego demontarzu... gwarancja tego nie uwzględnia...
Byłem dziś na przeglądzie , powiedziałem diagnoście o tych stukach., ale powiedział że nigdzie nie widzi luzów i nie zagraża to bezpieczeństwu.
A końsówi drążków? U mnie po wymianie przestało stukać, uważaj, oni zawsze chcą wymieniać najdroższe części.
---------- Post dodany o godzinie 17:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:34 ----------
U mnie stukało coś gdy ruszałem kierownicą stojąc, i to tylko przy jednym kole.
Po przeglądzie wyszła końcówka drążka i po wymianie takich stukow nie mam.
Ale jak miałeś sprawdzane......to sam nie wiem.
wyglada to na koncowki, bo coz innego.
Końcówki drążków też były sprawdzane na przeglądzie i u mechanika i obaj zapewniali ze to nie one tylko maglownica. A po co mieli by kombinować skoro stacja robi tylko przeglądy i jest jedną z lepszych w okolicy. A mechanik to sąsiad, ma duży i dobrze wyposażony zakład i naprawdę Sie zna na samochodach... Na gwarancje kazali mi przejechać w lipcu, bo wszystkie terminy zaklepane a na ich stronie pisze czas oczekiwania na regeneracje od 1 do 2 dni..........
Szczere wyrazy współczucia Kolego i nie chodzi mi tutaj o to, że chłopcy jeszcze raz będą robić robotę którą najprawdopodobniej sp... ale o to, że będzie trzeba jeszcze raz to wszystko rozbierać i płacić za to :(
Swoją drogą tak, jak piszesz - u nich na stronie napisane jest, że czas oczekiwania na regenerację to 1-2 dni a Tobie każą czekać 2-3 tygodnie?! Może chłopcy z poprawkami nie mogą się wyrobić :)
Pojade do nich i mam nadzieje, że wykuce sie zeby na wlasny koszt wyciagneli magiel. w znajomym warsztacie za wymiane swiec, rozrzadu, cewki, oleju, wariatora, sondy, zamontowanie i wymontowanie maglownicy, przewodów i uszczelki pod pokrywe zapłacilem 600 zł. wiec teraz zbytnio mnie to nie kosztowało a u nich na stronie licza sobie 170bodajze i nawed nie wiem czy to za montaz i demontaz czy tylko za jedno ale watpie....
Witam, jeśli można podepnę się pod temat.
Zauważyłem, że u mnie są podobne objawy tylko, że stuki ustępują powyżej około 1500-2000 obr/min, oprócz tego, że są stuki to towarzyszy im charakterystyczny dźwięk nasilający się wraz z prędkością obrotową silnika. Osobiście uważam, że to pompa wspomagania ale chciałbym się poradzić innych użytkowników.
Z góry dzięki za pomoc.