Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Stuki maglownicy...

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Mam identyczny objaw... a może to łożyska Mac personów? Miałem kiedyś wymieniane. :/
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Szampan
    Gość

Domyślnie

ro jest juz na 100% pewne, że to maglownica, na stacji diagnostycznej sprawdzałem wszystko, od amortyzatorów do stabilizatorów wachaczy itd. stuk idzie spod osłon na maglownicy bądź z jej środka. tylko przerażają mnie koszta kolejnego demontarzu... gwarancja tego nie uwzględnia...

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Byłem dziś na przeglądzie , powiedziałem diagnoście o tych stukach., ale powiedział że nigdzie nie widzi luzów i nie zagraża to bezpieczeństwu.
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

wipi
    Gość

Domyślnie

A końsówi drążków? U mnie po wymianie przestało stukać, uważaj, oni zawsze chcą wymieniać najdroższe części.

---------- Post dodany o godzinie 17:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:34 ----------

U mnie stukało coś gdy ruszałem kierownicą stojąc, i to tylko przy jednym kole.
    Po przeglądzie wyszła końcówka drążka i po wymianie takich stukow nie mam.
    Ale jak miałeś sprawdzane......to sam nie wiem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

wyglada to na koncowki, bo coz innego.
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Szampan
    Gość

Domyślnie

Końcówki drążków też były sprawdzane na przeglądzie i u mechanika i obaj zapewniali ze to nie one tylko maglownica. A po co mieli by kombinować skoro stacja robi tylko przeglądy i jest jedną z lepszych w okolicy. A mechanik to sąsiad, ma duży i dobrze wyposażony zakład i naprawdę Sie zna na samochodach... Na gwarancje kazali mi przejechać w lipcu, bo wszystkie terminy zaklepane a na ich stronie pisze czas oczekiwania na regeneracje od 1 do 2 dni..........

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Szampan Zobacz post
    Końcówki drążków też były sprawdzane na przeglądzie i u mechanika i obaj zapewniali ze to nie one tylko maglownica. A po co mieli by kombinować skoro stacja robi tylko przeglądy i jest jedną z lepszych w okolicy. A mechanik to sąsiad, ma duży i dobrze wyposażony zakład i naprawdę Sie zna na samochodach... Na gwarancje kazali mi przejechać w lipcu, bo wszystkie terminy zaklepane a na ich stronie pisze czas oczekiwania na regeneracje od 1 do 2 dni..........
    Szczere wyrazy współczucia Kolego i nie chodzi mi tutaj o to, że chłopcy jeszcze raz będą robić robotę którą najprawdopodobniej sp... ale o to, że będzie trzeba jeszcze raz to wszystko rozbierać i płacić za to

Swoją drogą tak, jak piszesz - u nich na stronie napisane jest, że czas oczekiwania na regenerację to 1-2 dni a Tobie każą czekać 2-3 tygodnie?! Może chłopcy z poprawkami nie mogą się wyrobić
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Szampan
    Gość

Domyślnie

Pojade do nich i mam nadzieje, że wykuce sie zeby na wlasny koszt wyciagneli magiel. w znajomym warsztacie za wymiane swiec, rozrzadu, cewki, oleju, wariatora, sondy, zamontowanie i wymontowanie maglownicy, przewodów i uszczelki pod pokrywe zapłacilem 600 zł. wiec teraz zbytnio mnie to nie kosztowało a u nich na stronie licza sobie 170bodajze i nawed nie wiem czy to za montaz i demontaz czy tylko za jedno ale watpie....

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Szampan Zobacz post
    u nich na stronie licza sobie 170bodajze i nawed nie wiem czy to za montaz i demontaz czy tylko za jedno ale watpie....
    Dobre pytanie - demontaż 170 zł + montaż 170 zł, czy demontaż/montaż 170 zł? Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie może mniej istotne niż to pierwsze - to 170 zł to brutto, czy netto?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Świeżak Avatar talar44
    Auto
    Była AR 146 TI, AR 147 1.6 TS,AR GT 2.0JTS, jest AR Giulia Q4 2.0

Domyślnie

Witam, jeśli można podepnę się pod temat.
    Zauważyłem, że u mnie są podobne objawy tylko, że stuki ustępują powyżej około 1500-2000 obr/min, oprócz tego, że są stuki to towarzyszy im charakterystyczny dźwięk nasilający się wraz z prędkością obrotową silnika. Osobiście uważam, że to pompa wspomagania ale chciałbym się poradzić innych użytkowników.
    Z góry dzięki za pomoc.
    talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4