Mam identyczny objaw... a może to łożyska Mac personów? Miałem kiedyś wymieniane. :/
Mam identyczny objaw... a może to łożyska Mac personów? Miałem kiedyś wymieniane. :/
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
ro jest juz na 100% pewne, że to maglownica, na stacji diagnostycznej sprawdzałem wszystko, od amortyzatorów do stabilizatorów wachaczy itd. stuk idzie spod osłon na maglownicy bądź z jej środka. tylko przerażają mnie koszta kolejnego demontarzu... gwarancja tego nie uwzględnia...
Byłem dziś na przeglądzie , powiedziałem diagnoście o tych stukach., ale powiedział że nigdzie nie widzi luzów i nie zagraża to bezpieczeństwu.
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
A końsówi drążków? U mnie po wymianie przestało stukać, uważaj, oni zawsze chcą wymieniać najdroższe części.
---------- Post dodany o godzinie 17:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:34 ----------
U mnie stukało coś gdy ruszałem kierownicą stojąc, i to tylko przy jednym kole.
Po przeglądzie wyszła końcówka drążka i po wymianie takich stukow nie mam.
Ale jak miałeś sprawdzane......to sam nie wiem.
wyglada to na koncowki, bo coz innego.
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
Końcówki drążków też były sprawdzane na przeglądzie i u mechanika i obaj zapewniali ze to nie one tylko maglownica. A po co mieli by kombinować skoro stacja robi tylko przeglądy i jest jedną z lepszych w okolicy. A mechanik to sąsiad, ma duży i dobrze wyposażony zakład i naprawdę Sie zna na samochodach... Na gwarancje kazali mi przejechać w lipcu, bo wszystkie terminy zaklepane a na ich stronie pisze czas oczekiwania na regeneracje od 1 do 2 dni..........
Szczere wyrazy współczucia Kolego i nie chodzi mi tutaj o to, że chłopcy jeszcze raz będą robić robotę którą najprawdopodobniej sp... ale o to, że będzie trzeba jeszcze raz to wszystko rozbierać i płacić za to
Swoją drogą tak, jak piszesz - u nich na stronie napisane jest, że czas oczekiwania na regenerację to 1-2 dni a Tobie każą czekać 2-3 tygodnie?! Może chłopcy z poprawkami nie mogą się wyrobić![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Pojade do nich i mam nadzieje, że wykuce sie zeby na wlasny koszt wyciagneli magiel. w znajomym warsztacie za wymiane swiec, rozrzadu, cewki, oleju, wariatora, sondy, zamontowanie i wymontowanie maglownicy, przewodów i uszczelki pod pokrywe zapłacilem 600 zł. wiec teraz zbytnio mnie to nie kosztowało a u nich na stronie licza sobie 170bodajze i nawed nie wiem czy to za montaz i demontaz czy tylko za jedno ale watpie....
Witam, jeśli można podepnę się pod temat.
Zauważyłem, że u mnie są podobne objawy tylko, że stuki ustępują powyżej około 1500-2000 obr/min, oprócz tego, że są stuki to towarzyszy im charakterystyczny dźwięk nasilający się wraz z prędkością obrotową silnika. Osobiście uważam, że to pompa wspomagania ale chciałbym się poradzić innych użytkowników.
Z góry dzięki za pomoc.
talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4