Jezuuuu znów, pierwsza sprawa to żarówki od cofania a jeżeli jest ok to trzeba wtedy zajrzeć w wiązkę przy tylnej klapie i nawet ciut głębiej bo się robi zwarcie co je pali. jak to posprawdzasz na bank to dopiero pytaj,
Printable View
Jezuuuu znów, pierwsza sprawa to żarówki od cofania a jeżeli jest ok to trzeba wtedy zajrzeć w wiązkę przy tylnej klapie i nawet ciut głębiej bo się robi zwarcie co je pali. jak to posprawdzasz na bank to dopiero pytaj,
Cześć, nie działają światła cofania..wcześniej też nie działały...później zaczęły działać a teraz ponownie nie działają...sprawdzone żarówki ( nie były wymieniane tzn, podmieniałem na inne i dalej to samo ) i wiązka w bagażniku..został mi czujnik wstecznego...i mam pytanie...wydaje mi się że go namierzyłem ale nie jestem pewien czy to ten ( pod rurą od dolotu ) ..czy ktoś mógłby najlepiej na zdjęciu wskazać ten czujnik?
To to
Udało mi się do niego dobrać wyciągnąłem przeczyściłem popsikałem kontakt sprayem i dalej lipa...
A sprawdziłeś w ogóle czy działa? :sarcastic: nie zawsze czyszczenie pomaga :)
Zrób zwore we wtyczce i zobacz czy zaświecą światła.
U mnie też winny był ten czujnik. No ale skoro zamiennik kosztuje 20zł to uznałem, że nie będę czyścił i kombinował tylko wymienię i będę miał święty spokój. Zrobiłem z nim prawie 40tys i wszystko gra.
https://aparts.pl/partscatalogue/rs5...ERRS5600.aspx#
Jest jakiś patent na wyciągnięcie tego czujnika bez ściągania węży itd?...bo przyznam że u mnie dostęp do niego jest dość trudny i ledwo go paluchami łapię..