-
Zderzak nie ma wcale pozycjonowania. Bo ustawianie go na wyrębanej fasolce to jest jakaś kpina. Do tego te ząbki o zawrotnej wysokości 2-3mm. Tak samo przedni zderzak. Wystarczy że ktoś go raz źle zmontował i po latach już ciężko wrócić do fabrycznego ustawienia. Fakt że ciągle od strony baku to dziwny przypadek ale poza kaaca przypadkiem to ja nie widzę na żadnych z tych zdjęć takiej deformacji. Niewielka różnica jest. Ale jest też u mnie a nie dziwi mnie to skoro końcówka tak lata jak na filmie:
https://youtu.be/hOPnPeszNuU
-
1 załącznik(i)
O to to to. Lata luzem u Ciebie tez. Czyli nie jest na sztywno. A co za tym idzie jest podatna na odksztalcenia. Tylko co jest czynnikiem odksztalcajacym? I jak to naprawic. W tym cala bajera.
ana sYbko zajrzalem pod ten zderzak. Brudno tam jak wuj, wiec niewiele widac. Ale tak jakby tam w glebi cos siedzialo faktycznie. Moze w weekend dokladniej sie temu przyjrze co to jest. Ale nawet jesli to srubka mocujaca to jest ona dosc gleboko i samej koncowki odksztalconej nie naprostuje.
Załącznik 227696
-
1 załącznik(i)
Tak było u mnie.Potem ktos mi wparował w błotnik.Przy naprawie to zrobili i jest gładko.Załącznik 227697
W 156 jtd miałem podobnie.
-
U mnie też odstaje, ale nie mam auta pod ręką żeby "focić". I na pewno nie była walona w tył czy bok, bo to akurat kilkukrotnie zweryfikowałem ;)
-
Moja też nie była walona.Dopiero później ktoś puknął lekko błotnik i uciekł.Przy robieniu tego wgniecenia blacharz mi to zrobił ale jak to nie wiem.U mnie wyraźnie odstawał sam róg.Tak jakby ktoś zagiął specjalnie na siłe.Reszta linii zderzaka ok.Pamiętam że w 156 było podobnie-szkoda,bo kolega już moją poprzednią sprzedał,bym zrobił fotke.
-
1 załącznik(i)
Teoretycznie powinny być mocowania wg dokumentacji:
Załącznik 227698
-
W 6 ns końcu zderzaka jest cypelek ustalający. Jak jest zerwany to może być efekt odstawana. Tymbardzie iż śruba z tej strony tak też napiera przy dokręcaniu.
-
-
Trochę nierowno po prawej nawet ja mam. Ale tak jak Ty to nikt. Dawajcie więcej zdjęć bo na razie mamy tylko kilka aut.
-
Po 15 latach pokarzcie mi auto ktore nigdy nie mialo zderzaków lakierowanych. A to ryska a to dziurka i juz januszki podczas zdejmowania drugi raz tak nie zaloza. Ale u kaca pieje to niematuralnie mocno az za mocno. U Lupus tak samo. Jakby jeździli na tej samej oranzadzie ze tak powyginane:sarcastic:
Wysłane z mojego HTC przy użyciu Tapatalka