Przepływomierz
Printable View
Przepływomierz
a dlaczego przeplywomierz???? ja bylem wlasnie na komputerze, wykrylo mi z 10 bledow, 9 mi wykasowali ale nie szlo wykasowac tego od przeplywomierza;/;/ jest zepsuty. takie pytanie czy przez ten zepsuty przeplywomierz moze mi slabiej zbierac sie autko?? i czy moze wiecej spalac paliwa?? no i dlaczego tez mi idzie autko tylko do 180km/h no moze 185km/h mam alfe 156 JTD 105km
Dlaczego przepływomierz - bo się zepsuł... Logiczne skoro masz ciagły bład przepływomierza to jest on raczej uszkodzony. Odepnij go i się przejedź to będziesz wiedział czy masz uszkodzony.
dzieki za cynk:]:] a tak serio to jutro juz bedzie wszystko naprawione:]
no i co siwy naprawili ci alfę wymieniłę przepływkę lepiej idzie???
Witam!
U mnie tez dzisiaj pojawil sie problem!Otoz przy ok.3,5tys.obr. zapalila mi sie kontrolka wtryskow!Po podlaczeniu pod kompa wyskakuje blad-czujnik cisnienia doladowania,niski sygnal i teraz nie wiem czy to wina tego czujnika czy cos sie dzieje z turbinka?
Mnie tez w koncu dopadl problem z Motor Control System Failure. Wybralem sie nad morze , trasa 540 km ,po mniej wiecej polowie dystansu marchewa i pali sie kontrolka wtryskow ,odczekalem troche ,zgasilem silnik ,odpalilem i moc wrocila, musialem jechac dalej i bez problemu dojechalem ,dziwne jest tylko to ,ze marchewa zgasla po okolo 5 odpaleniach belli ,stad moje pytanie czy winą mogą byc wtryski ,bo walze tez z dymieniem mojej belli i pomyslalem ze to moze wtryski leja ? W drodze powrotnej ,tez po okolo polowie dystansu zapalila sie marchewa znowu ta sama akcja i w droge do domu...po powrocie po okolo 5 odpaleniach znowu zgasla...
zapala sie gdy przyspieszam ,podczas wyprzedzania ,objaw to spadek mocy...MAF nowy, EGR na komputerze pracuje ladnie...cisnienie doladowania na kompie tez w normie wiec nieszczelnosc chyba nie ,ale wizualnie nie sparwdzalem nie demontowalem dolotów...zorbie to na dniach bo mam jeszcze troche wolnego...no i czeka mnie wszystko co zwiazane z Motor Control System Failure czyli czyszczenie wszystkiego...jesli nie pomoze to ASO...